Futog dogodine dobija sportski kompleks

Radovi na izgradnji sportskog kompleksa u Futogu odvijaju se planiranom dinamikom i u skladu sa ugovornim obavezama.

Kompleks u Futogu na najbolji način pokazuje odlučnu nameru Grada Novog Sada da građanima obezbedi što bolje uslove za bavljenje sportom i rekreacijom, a zahvaljujući mnogobrojnim propratnim sadržajima i prostor za igru i opuštanje.

U prizemlju objekta nalaziće se olimpijski bazen dimenzije 50h25m dubine 2,20m; dečiji bazen dimenzije 10,1×25,1m i dubine 1,10m; svlačionice, koridor za publiku, ulaz za sportiste, kafe bar i ostali prateći sadržaji.

Na spratnoj etaži predviđen je kancelarijski prostor, garderoba, fitnes, teretana, kafe bar i prateći sadržaji, a na prostoru uz južnu fasadu objekta u dužini olimpijskog bazena biće postavljene tribine za gledaoce.

ugzins
ugzins

Pored zatvorenih bazena sadržaje će upotpuniti otvoreni sportski tereni (dva košarkaška, dva odbojkaška i dva teniska terena), dečija igrališta i teretane na otvorenom, kao i prateća infrastruktura neophodna za funkcionisanje samog objekta (vodovodna i kanalizaciona mreža, saobraćajnice, pešačke staze, parkinzi za automobile i autobuse, javno osvetljenje, trafo i dr.).

U trenutnoj fazi okončani su radovi na konstrukciji objekta zatvorenog bazena sa montažom lučnih krovnih nosača od lameliranog drveta.