Parfait “Energija koju novosadska publika ima je fenomenalna”

Poslednji vikend oktobra imali smo priliku da đuskamo sa fantastičnom Parižankom Parfait na Green Love Festivalu u Hali 2 na Novosadskom sajmu.

Na samom početku zagrejao nas je DJ VIEN i dao uvertiru sjajnom Vladimiru Aćiću koji je svojim setom oduševio sve prisutne, nakon njih dvojice na red je došla i Parfait koja kaže da je njena muzika duhovita i melodična, puna različitih stilova. Naïla Guiguet poznatija kao Parfait, rođena Parižanka, čaroliju elektronske muzike krenula je da upija sa samo 18 godina i kako kaže, to je za nju bilo svojevrsno muzičko i društveno otkriće.

IMG_013 (1)

U malom pariskom klubu prvi put je osetila toliku slobodu i ljubav među ljudima, te se odmah „navukla“. Kaže da ju je kod tehna privukla ekstremna preciznost te smatra da je ovaj muzički žanr jedan od najbogatijih i najraznovrsnijih i daje bezbroj mogućnosti za igru. Obožava kada vidi prepun plesni podijum i ljude koji uživaju na njemu. Na njen stil ali i život, uticali su Daft Punk, Aphex Twin, Kill the DJ…

Nakon seta i gromoglasnog aplauza Parfait je završila a mi smo je uhvatili i malo razgovarali sa njom.

IMG_038 (1)

Da li si očekivala ovakvu energiju novosadske publike?

“Već sam puštala u Novom Sadu na EXIT festivalu tako da znala sam da je velika cena u ovde, i energija je fenomenalna. Nisam očekivala ovoliku publiku i zaista sam zahvala.”

Da li si uspela da vidiš Novi Sad?

“Iako sam drugi put ovde na žalost nisam imala vremena, ujutru već odlazim, nadam se sledećem dolasku i dužem boravku,”

Imaš li poruku za novosadsku publiku?
“Nastavite da radite što vas zabavlja i verujte u sebe.”

Mi smo joj poželeli srećan put i da nas još bar jednom poseti u našem gradu, vratili se u porostorije KC Hala 2 i završili magičnu noć sa novosadskim di-džej Synsane.

Vidimo se na sledećem Green Love Festivalu.

Foto: Miroslav Majstorović