Novi Festival u našem gradu okuplja ljubitelje knjige, kafe i čokolade

                                                                                                                                                   logo-festival-ukusa

 Prvi  festival  UKUSA- knjige, kafe i čokolade, koji će se održati od 12. do 14.maja 2017. godine u  SKCNS Fabrika,  u Novom Sadu, okupiće oko 40 izlagača: od velikih brendova kafa, čokolada i izadavačih kuća, kao i malih proizvođača, ali i nezavisnih knjižara iz Srbije i regiona. Ulaz za sve posetioce festivala  je slobodan! 

Jedinstveni festival na našim prostorima raspisao je i konkurs za neafirmisane pisce otvoren do 05.maja,  a organizatori poručuju kreativcima da pošalju svoja dela i predstave  najlepši deo bića izrečen kroz stvaralačku maštu. Konkurs se odnosi na pisce za decu i odrasle. Vaše radove možete slati na mail: konkurszafestival@gmail.com. Očekuju nas nagrade ali naravno i promocije uz druženje.

Tokom tri dana trajanja festivala  posetioci će moći da degustiraju najrazličitije kafe, uživaju u ukusima čokolade, dok će ljubitelji knjige svoj kutak pronaći među naslovima omiljenih autora, a svi posetioci  moćiće  da  prisustvuju interesantnim predavanjima o kafi i čokoladi, učestvuju u brojnim radionicama kao i na tribinama koje će okupiti interesantne goste iz Srbije i regiona. Internacionalni festival će biti predstavljen kroz tri ulice: ulica kafe, ulica čokolade i ulica knjige.

Program festivala se sastoji iz šest segmenata:

  1. Ponuda nesvakidašnjih ukusa kafe, toplih napitaka, čokolade i knjige
  2. Edukacija u vezi sa istorijom kafe, čokolade, knjige i zanimljivostima vezano za ovu temu
  3. Radionica ukrašavanja keksića koji idu uz kafu, radionica kafe
  4. Izložba i video prezentacija o nastanku i razvoju toplih napitaka
  5. Mesto na kojem posetioci mogu da se odmore uz kafu i čokoladu
  6. Biznis ćoše – poslovno umrežavanje uz vaš omiljeni napitak