Ekskluzivni koncert Fantom-a u Novom Sadu

U okviru manifestacije „Zastave budućnosti” koja je trajala tri dana, od 28. do 30. aprila, zavijorilo se više od 200 umetnika iz 20 zemalja, kroz gotovo 70 događaja u Kreativnom distriktu (Bulevar despota Stefana 5) u Novom Sadu. Publika je imala priliku da pogleda čak 4 izložbe, cirkuske performanse i radionice, predstave, modne projekte, različite aktivacije, kao i mnogobrojne koncerte na čak 4 bine, kako domaćih mladih stvaralaca, tako i umetnika koji dolaze iz Italije, Holandije, Austrije, Estonije, Slovenije, Hrvatske, Luksemburga i Mađarske.

Na sceni 2 sreli mladog umetnika Petra Wagnera – Fantom zajedno sa svojim bendom. Ko je Fantom? Fantom je Yugo-pop retrowave beogradski sastav, koji iako skoro osnovan, brzo stekao popularnost, ponajviše na društvenim mrežama. Prepoznatljiv je po sentimentalnim i senzualnim melodijama, estetičnim spotovima kao i čežnjivom atmosferom koja prati svaku pesmu.

Sačekali smo Petra nakon probe 30. aprila par sati pre nego što će izaći na scenu i malo prodiskutovali kako o novim projektima tako i o tome da li posećuje naš grad.

279508032_672370863823963_4766924037106435695_n

 

Da li si prvi put u Novom Sadu?

“Ne nisam, često sam u Novom Sadu, do pre godinu dana dolazio sam svakog vikenda, ima dosta dobre veganske hrane zbog toga sam najviše i dolazio, i da prošetam gradom sa bivšom devojkom.”

To znači da si sada slobodan u emotivnom smislu?

“Da da, emotivno slobodan sam, single sam”

Šta možemo očekivati u tvom daljem radu?

“Drugačiji zvuk! Biće moderniji zvuk u odnosu na strano tržište. Neke stvari će biti malo mračnije, tako da možemo to da kažemo da će to biti zvuk za podijum za ples.”

Da li imaš neku poruku za Novosađane?

“Zovite me češće u Novi Sad.”

Na nastupu u Kretivnom Distriktu koji je bio 30. aprila sa tačnim početkom u 21h mogli smo čuti pesme “Izvan vremena”, “2 AM”, “Dzingis Kan” “Leto” kao i divnu baladu “Barbara” gde je na scenu izveo devojku iz publike te su zajedno pevali sa publikom. Usledla je obrada pesme Olivera Dragojevića “Dzeni” koju su pevali i prolaznici koji su išli na druge bine te se čulo oduševljenje kao i pohvale na račun mladog Fantoma. Naš najači utisak je bio za pesmu “Bebo , pazi” gde Fantom imao izuzetnu interakciju sa publikom i zajedno kao jedno su pevali i skakali uz ovaj hit.

Ukoliko vas zanima rad Petra Wagnera možete ga pronaći na INSTAGRAM PROFILU.

Autor: Stojan Ćutilo

Foto: Mirjana Drinić, Milan Milojić