HEROJ DANA Dejana Jelečanin

Kao nastavak prošlogodišnje akcije „Heroj ulice”, Grad Novi Sad pokrenuo je novu – „Heroj dana”, u kojoj će Novosađani predlagati svoje heroje koji im pomažu da što bezbednije i humanije provedu vreme pandemije.

Medicinski radnici, apotekari, radnici javnih komunalnih preduzeća, prodavci u samoposlugama, volonteri, dostavljači hrane pa i naši stari sugrađani koji svojim ostankom u samoizolaciji čine da nam svima vreme pandemije koronavirusa prođe što bezbednije i humanije – svi su oni naši – heroji dana.

Današnji heroj dana je medicinska sestra, Dejana Jelečanin, zaposlena u Kliničkom centru Vojvodine na Infektivnoj klinici. Dejana ima samo 20 godina i tek je počela da radi, a već se suočila sa pandemijom virusa korona. Svakodnevno je u kontaktu sa pacijentima obolelim od korone i nijednog trenutka nije odustala od posla kojim se bavi.

13 - dejana jelecanin 1

Radila je i u Prihvatnom centru za državljane koji nemaju prijavljenu adresu i zbog toga bila u karantinu, ali ni tada nije posustala, nego se odmah po završetku karantina vratila na posao.

Ona svakodnevno rizikuje svoje, a i zdravlje svoje porodice, kako bi obolelima od Korone pomogla da se što pre oporave. Zbog svega toga, Dejana je naš heroj dana!

Izvor: “Dnevnik