“Nikad nisam dozvolila sebi niti drugima da uđem u ulogu žrtve”!

“Nikad nisam dozvolila sebi niti drugima da uđem u ulogu žrtve”!

“Odrastanje u neudobnosti i nesigurnosti me je u ranim godinama naučilo da život nije lak i da nije pošten, a isto tako sam naučila da smo tada opstali jer smo bili solidarni i pomagali smo jedni drugima. Moja porodica i porodica kao institucija je meni najvažnija, svetinja”. FB_IMG_1574697913242

Započinje sa nama razgovor Ivana Vujasin, odbornica u Skupštini Grada Novog Sada i seća se detinjstva, kako su njoj neki loši političari ukrali detinjstvo i dom, jer je ona bila dete iz izbegličke kolone.

Iako joj detinstvo nije bilo lako, uz podršku roditelja ona izrasta u jednu mladu uspešnu ženu, započinje da istražuje „specijalizaciju života“ u skladu sa prirodnom mudrosti. Počela je da se oseća dobro, divno, lepo, korisno, puna poleta.
Ostvaruje svoj san i zajedno sa porodicom nastaje “Kongres Ishrana Budućnosti”, koji je iz godine u godinu sve uspešniji.FB_IMG_1574691877743

Uz kampanju za donošenje Zakona radnog naziva Roditelj-negovatelj imala je priliku da proputuje celu Srbiju i promoviše ovaj divan i human zakon.

“Mogu odgovorno posvedočiti da u poređenju sa drugim gradovima u Srbiji, Novi Sad, verovatno najviše odvaja iz budžeta za socijalna pitanja, u ime humanosti i ljudskosti zahvaljujem se gradonačelniku Milošu Vučeviću za takav doprinos”.FB_IMG_1574697416846

Danas je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, obeležava se širom sveta. Nasilje nad ženama je ispoljavanje istorijski nejednakih odnosa društvene moći između muškaraca i žena.

“Akcenat mog političkog delovanja će, između ostalog biti, na afirmaciji pametnih i uspešnih žena koje će imati svoju priliku da se politički iskažu, a da ih pri tome niko ne šikanira, maltretira, tračari ili gleda kao sexualne objekte. Naprotiv, radićemo na tome da žene budu uvažavane, cenjene, poštovane i da se ocenjuju samo na osnovu rezultata”.FB_IMG_1574691892978

Ni malo slučajno Ivana je baš na današnji dan organizovala konferenciju za novinare povodom vođenja disiplinskog postupka protiv nje. Stranka u koju je ulagala i verovala, se okrenula protiv nje, radila je u korist stranke, radila za te ideje, ona sada tvrdi da je stranka u kojoj je bila nije politička organizacija, već privatni projkat u kojem je ona, kao i mnogi drugi, samo dekor koji je tu dok ne počne da smeta.
IMG-767ef5b41924c917dd412658fdd8f343-V
“Biti žena u politici je teško. Kao žena koja je odlučna i istrajna u svemu što radim, i ovde sam želela da se borim za ideje koje zastupa stranka, da se borim demokratski i unutar stranke i zato sam ostala do sada. Ako je moj najveći minus što mislim svojom glavom, imam svoj stav i jaku kičmu, da se ne povinujem tuđem mišljenju samo na nečiji mig, poziv, ili poruku, onda se zahvaljujem na komplimentu.”

FB_IMG_1574698123120

Mi Ivani želimo svu sreću u daljim napredovanjima i rezultatima,a ona nam je obećala da sa svojim timom će nastaviti da se bori za ono u šta veruje.

“Mi ćemo biti nešto novo, drugačije, bićemo svojevrsni novi talas u srpskoj politici. Verujte u nas, jer mi smo budućnost! Istina je stvarnost koju mi živimo”!

Tekst: Stojan Ćutilo