Online koncerti Muzičke omladine Novog Sada u subotu 2. maja u 20,00 časova

Kreiranje i organizovanje novogodišnjih gala koncerata jedna je od brojnih aktivnosti Muzičke omladine Novog Sada. Naš dugogodišnji i omiljeni partner na ovim programima je Vojvođanski simfonijski orkestar.

Mnogo zajedničkih koncerata je iza nas, pa tako i ovih kreiranih u skladu sa svečanom i radosnom atmosferom uoči Nove godine, kada se trudimo da našim posetiocima, sada već dugi niz godina, priredimo kvalitetne i atraktivne programe, kao i da dovedemo zanimljive i ugledne soliste. Da u tome uspevamo govore pune dvorane i često unapred raspodati ovi koncerti. U tome svakako ima udela i nešto popularniji repertoar i široki raspon muzičkih pravaca koji su zastupljeni na gala koncertima.

unnamed

Pored klasike čulo se u dosadašnjim programima i filmske i cross over muzike, džeza, popa, a poslednji put, 22. decembra 2019. godine u Srpskom narodnom pozorištu, i francuskih šansona. Baš zbog toga je „La Vie En Rose“ bio naziv ovog programa gde su se našle i čuvene, nezaboravne melodije Edit Pjaf, Mišela Legrana i Žaka Brela, a u fantastičnom izvođenju višestruko nagrađivane džez pevačica iz Mađarske Mirtil i našeg Vojvođanskog simfonijskog orkestar. Specijalne aranžmane za glas i orkestar napravio je ugledni makedonski umetnik Džijan Emin, koji je i dirigovao koncertom.

Butide sa njima na koncertu i uživajte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *