Premijera filma “Zlatni dečko” u Areni Cineplex

Premijera filma “Zlatni dečko” u Areni Cineplex

Pred novosadskom publikom sinoć u Areni Cineplex poklonili su se glumci filma “Zlatni dečko” reditelja Ognjena Jankovića.

Sjajna glumačka ekipa: Denis Murić, Andrija Kuzmanović, Petar Strugar, Jovana Gavrilović, Igor Benčina, Alisa Radaković, Ljubomir Bulajić, istakli su da je ključnu energiju ovom filmu dao upravo reditelj Janković, koji ih je sve spojio svojim samopouzdanjem i verom u filmsku priču o  mladom talentovanom fudbaleru problematičnog temperamenta, koji od rane mladosti, zbog svog dara, postaje meta moćnika.

Denis, mlada nada fudbala, ostavlja sve na terenu, dok je fudbal za njega čista ljubav, on je za druge kapital. Radnja filma je više od fudbalske priče, to je priča o nekoj mračnijoj strani fudbala, sazrevanju i odrastanju, i prihatanju talenta kao odgovornosti.

Photo115

“Denis Murić je budući najbolji srpski glumac, mala digresija. Film “Zlatni dečko” gravitira oko fudbala, ali publika će moći da shvati da je zapravo priča o ljudskoj sudbini”, govori reditelj Ognjen Janković.

Osim o radnji filma, fantastičnoj postavi glumaca, dosta utisaka je bilo na račun fotografije samog filma. “Luka Milićević direktor fotografije stoji iza toga, sa njim sarađujem još od mladosti, do njega je jako teško doći jer radi u instranstvu, ali sam ga bukirao prošle godine. Predao se poslu i imali smo vreme da uradimo sve, mislim da je taj svetski izgled baš ono što će dati filmu “boost”. Ja sam presrećan, fantastična je fotografija, mogu da pričam dugo o tome.”– dodaje reditelj filma.

Photo104

Denis Murić, koji igra glavnog junaka Denisa Markovića, zahvalio se ekipi na poverenju istakavši da nije teško biti zlatan dečko kad iza sebe imate zlatnu ekipu, zahvalio se na komplimentu da je među najboljim mladim domaćim glumcima a na pitanje kako mu je bilo da se spremi za ulogu odgovara: ” Trenirati opet fudbal je bilo teško je što se kaže “zarđao sam”, pa dok sam se vratio u formu bilo je pakleno ali istrajali smo.”

Scenario je već imao u rukama dve godine pre početka snimanja i kaže da mu se na prvo čitanje svidelo, “Došao sam sa fakulteta jedno veče umoran i samo uzeo scenario i na prvo čitanje mi se odmah svidelo i oduševljen sam bio jer je baš tu moja velika ljubav  fudbal.”-dodaje Denis.

Photo058

Još jedna vrlo bitna ličnost na Denisovom putu karijere je bivši robijaš Miki kog glumi Igor Benčina, “Ja sam trenirao fudbal ali moj lik nema veze sa fudbalom, ja sam bivši bokser koji ima brutalnu prošlost, i iz tog iskustva zapravo plasira ono što je potrebno glavnom protagonisti. Sebe nisam video u toj ulozi, ali nakon ubeđivanja Ognjena pristao sam, ja sam zapravo imao ideju kako je napisano u odnosu na ostale likove, imao sam sliku brutalnosti samog izgleda s obzirom da je robijaš, i da je tip koji treba da promeni našeg protagonistu.”

Posle beogradske, usledila i novosadska premijera, a u bioskope širom Srbije i regiona film ulazi 13. januara. Ostvarenje će pratiti i istoimena mini serija.

Film “Zlatni dečko” se nalazi na redovnom repertoru bioskopa Arena Cineplex.

Autor: Stojan Ćutilo

Foto: Milan Babić