Uzbudljiva igra za bicikliste kao uvertira za Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu

Uzbudljiva igra za bicikliste kao uvertira za Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu

Svojevrsno zagrevanje za Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu donosi do sada neviđenu avanturu za sve ljubitelje ovog sporta. 31. jula u 18 časova na Petrovaradinskoj tvrđavi počinje jednočasovni “Capriolo bajs hunt”, takmičenje koje će pobedniku doneti vrednu nagradu – Capriolo bicikl, ali i još 30 nagrada za najbolje takmičare. Prijave putem linka https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd2M1DKDRf4A4scb51Xsqjc-kACLZZxQZ5COukI0YfX282mTg/viewform  već su u toku i traju do 30. jula do 18 časova.

* Učešće je besplatno.

Igra – takmičenje “Capriolo bajs hunt” u saradnji sa Escape Room Door 404, osmišljeno je tako da se biciklisti zabave, takmiče tražeći tragove po Petrovaradinskoj tvrđavi, uz zanimljive logičke zadatke i osvoje sjajne nagrade. One koji budu najbrži i najsnalažljiviji očekuju vredne nagrade kao što su bicikl, Yason naočare, oprema za bicikl…Za one koji budu dobro rangirani ali ne i dovoljno brzi, organizatori su pripremili i nagrade kao što su bidoni, majice, šolje prvenstva i sl.

Bajs Hunt - SM visuals IG post v03

Svaki trag vodiće do sledeće tačke koja predstavlja novi zadatak, a igra će učesnicima pričiniti pravu avanturu na najatraktivnijoj lokaciji – Petrovaradinskoj tvrđavi, na kojoj će biti održano i Evropsko prvenstvo.     

Novi Sad će prvi put u istoriji biti domaćin Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu koje će biti održano od 12. do 15. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi. Ovaj događaj namenjen je kako sportistima i ljubiteljima biciklizma, tako i porodicama sa decom, mladima, ali i starijim sugrađanima. Svi oni moći će da osete adrenalin i otkriju na koji način planinski biciklizam pomera lične granice i budi zdrav sportski duh. Ulaz na tvrđavu će biti slobodan.

Očekuje se 500 učesnika iz 44 evropske zemlje. Staza kojom će voziti nalazi se na srednjovekovnoj Petrovaradinskoj tvrđavi, što ovo takmičenje čini jedinstvenim u odnosu na druga koja se mahom održavaju na planinama i u šumama. Petrovaradinska tvrđava odabrana je kao lokacija zbog koje će i sama trka biti vrlo atraktivna. Staza se delom pruža po bedemu tvrđave, vodi kroz podzemne tunele, a takmičari prolaze tik uz posetioce, pa će za mnoge to biti novo iskustvo u vožnji.

Capriolo Bajs hunt vizual - 01 v02

Evropsko prvenstvo organizuju Biciklistički savez Srbije, Biciklistički klub Novi Sad i Vojvođanska asocijacija biciklističkih klubova. Takmičenje su podržali Grad Novi Sad, Pokrajinski sekretarijat za sport, Ministarstvo omladine i sporta i mnogi drugi.

Pozivamo sve Novosađane i ljubitelje biciklizma da popune formular na sajtu https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd2M1DKDRf4A4scb51Xsqjc-kACLZZxQZ5COukI0YfX282mTg/viewform i pridruže nam se u avanturi.

*Nošenje kacige tokom takmičenja je obavezno, a ukoliko nemate kacigu, pred takmičenje možete besplatno iznajmiti kacige od organizatora.

Foto: Aleksandar Miškov