Parfait “Energija koju novosadska publika ima je fenomenalna”

Parfait “Energija koju novosadska publika ima je fenomenalna”

Poslednji vikend oktobra imali smo priliku da đuskamo sa fantastičnom Parižankom Parfait na Green Love Festivalu u Hali 2 na Novosadskom sajmu.

Na samom početku zagrejao nas je DJ VIEN i dao uvertiru sjajnom Vladimiru Aćiću koji je svojim setom oduševio sve prisutne, nakon njih dvojice na red je došla i Parfait koja kaže da je njena muzika duhovita i melodična, puna različitih stilova. Naïla Guiguet poznatija kao Parfait, rođena Parižanka, čaroliju elektronske muzike krenula je da upija sa samo 18 godina i kako kaže, to je za nju bilo svojevrsno muzičko i društveno otkriće.

IMG_013 (1)

U malom pariskom klubu prvi put je osetila toliku slobodu i ljubav među ljudima, te se odmah „navukla“. Kaže da ju je kod tehna privukla ekstremna preciznost te smatra da je ovaj muzički žanr jedan od najbogatijih i najraznovrsnijih i daje bezbroj mogućnosti za igru. Obožava kada vidi prepun plesni podijum i ljude koji uživaju na njemu. Na njen stil ali i život, uticali su Daft Punk, Aphex Twin, Kill the DJ…

Nakon seta i gromoglasnog aplauza Parfait je završila a mi smo je uhvatili i malo razgovarali sa njom.

IMG_038 (1)

Da li si očekivala ovakvu energiju novosadske publike?

“Već sam puštala u Novom Sadu na EXIT festivalu tako da znala sam da je velika cena u ovde, i energija je fenomenalna. Nisam očekivala ovoliku publiku i zaista sam zahvala.”

Da li si uspela da vidiš Novi Sad?

“Iako sam drugi put ovde na žalost nisam imala vremena, ujutru već odlazim, nadam se sledećem dolasku i dužem boravku,”

Imaš li poruku za novosadsku publiku?
“Nastavite da radite što vas zabavlja i verujte u sebe.”

Mi smo joj poželeli srećan put i da nas još bar jednom poseti u našem gradu, vratili se u porostorije KC Hala 2 i završili magičnu noć sa novosadskim di-džej Synsane.

Vidimo se na sledećem Green Love Festivalu.

Foto: Miroslav Majstorović