Svečana premijera filma “Nebesa” uz deo autorske i glumačke ekipe u Cineplexx Promenadi 18. novembra2

Svečana premijera filma “Nebesa” uz deo autorske i glumačke ekipe u Cineplexx Promenadi 18. novembra2

Neobična filmska alegorija sa elementima crne komedije “Nebesa”, reditelja brojnih kultnih filmova, Srđana Dragojevića, nakon svetske premijere na festivalu u Lokarnu, biće premijerno prikazana 18. novembra u bioskopu Cineplexx Promenada od 20 časova. Svečanoj premijeri prisustvovaće i deo autorske i glumačke ekipe filma. Karte su u prodaji na blagajni bioskopa Cineplexx Promenada.

Film „Nebesa“ predstavlja provokativnu filmsku priču koja se bavi izazovima hrišćanstva u post-socijalističkom društvu, ispričana u tri poglavlja, tokom tri dekade savremene istorije. Kroz priče smeštene u 1993. 2001. i 2026. godinu, pratimo šest glavnih junaka čije su sudbine određene BOŽJIM ČUDIMA koja usmeravaju njihove sudbine.

“Nebesa” postavljaju neka od suštinskih pitanja savremenog trenutka: Verujemo li u Hrista ili se klanjamo zlatnom teletu, idolu koga opredmećuje novac, uspeh, konzumerizam, pohlepa? Kako da razlikujemo božji dar od đavolovog iskušenja? Kada je, ono sto se čini kao milost od Boga, zapravo prokletstvo koje junaka priče vodi u propast? Da li je Bog u koga verujemo onaj starozavetni, Bog koji kažnjava i traži žrtve ili Bog milosrđa i praštanja iz Novog zaveta?

nebesa-2

Film koji postavlja brojna pitanja ali ne nudi jednoznačne odgovore, već ostavlja gledaocu slobodu da o njima razmišlja. I na kraju, film koji se dopada i vernicima i ateistima, iz potpuno oprečnih razloga.

Uloge u ovom nesvakidašnjem filmskom ostvarenju poverene su Goranu Navojcu, Kseniji Marinković, Bojanu Navojcu, Nataši Marković, Neli Mihailović, maloj Sani Kostić, Milošu Samolovu, Srđanu Žiki Todoroviću, Raletu Milenkovicu, Nikoli Pejakoviću, Milošu Timotijeviću, Anđelki Prpić, Ani Mandić i drugima.

“Nebesa” su prvi naš film koji je nastao kao koprodukcija svih šest zemalja ex Yugoslavije: Srbije, Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, uz podrsku ARTE televizije, nemačkog MDM fonda i Euroimage-a.

Trejler filma možete pronaci na OVOM linku.