Boško Jakovljević,Tijana Dapčević

Boško Jakovljević,Tijana Dapčević

Da mestu sujeti nema,trećeg dana Serbian Fashion Week-a,pokazali su dizajner koji su izlagali predhodnog dana i pojavili se da podrže revije svojih kolega. Pored sjajnih revija; Lui by Luiza, Sestre Popović,Ane Vasiljević,Marije Šabić oduševili su nas Eymeric Francois i Boško Jakovljević koji je ove godine predstavio dve revije koje je dizajnirao za PWL i Martini Vesto,.Najveću pažnu je privukla pevačica  koja je bila gošća na Boškovoj reviji. Za vas izdvajamo interviju sa Tijanom i Boškom.Svetlana_Braun_260417_154

Boško Jakovljević

Večeras sam predstavio dve kolekcije,sportsku kolekciju za PWL,i kolekciju MARTINI VESTO,  pokušao sam da u detaljima budem razigraniji ali da ta forma bude pristupačna,komercijalna i da bude prihvatljiva za svakodnevne muškarce.

Vi ste prekinuli saradju sa PWL i sada ste ponovo napravili saradnju sa njima,kako je došlo do ponovne saradnje?Svetlana_Braun_260417_121

Ima jedna poslovica u srpskom jeziku “Nikada nemoj da zatvaraš vrata stražnjicom”,ostajem sa svima ostanem u dobrim odnosima čak i kada prekinem saradnju. Nikada nije nemoguće da sa nekim sa kim sam radio ne radim i u budućnosti,eto to se desilo upravo i sa PWL-om.

Volite li često da dolazite u Novi Sad,i imate li omiljeno mesto?

Nekada sam više dolazio u Novi Sad,ali nije ni malo dolzati dva puta mesečno. “Exit” festival mi se najviše svidja,ima dosta dobrih restorana sa muzikom,salaši novosadski,ulica Zmaj Jovina.

Svetlana_Braun_260417_149Imate li neku poruku za novosađane?

Uživajte u životu,neki kažu da je život težak ja kažem da je život lep,ali možda postoje teški trenutci.

Tijana DapčevićSvetlana_Braun_260417_146

Da li vam je Novi Sad kao grad zanimljiv?

Kako da ne,volim često da dođem u Novi Sad jer imam dosta prijatelja,on je spektakularn grad. Kada nemam obaveza volim da posetim Petrovaradinsku tvrdjavu,i rad sam posetioc “Exit” festivala,tada se zamaskiram i dodjem inkoginto,samo da spomenem da mi je omiljeni svetski festival,bila sam na dosta festivala tog tipa i mogu da kažem da je “Exit” najbolje oragnizovan festival. Volim rado da odem u “Kuću malu“,koje je divno mesto,gde se osećam kao kod kuće,gde je vrhunska hrana i baš joj i priliči ime.

Kako je došlo do saradnje izmedju vas i Boška?

Večeras sam došla kao podrška Bošku,mi smo dugogodišnji prijatelji i saradnici. Pre petnaest godina on se pojavio prvi put u mom spotu za pesmu “Marionete”,i sada se opet pojavljuje u spotu za pesmu “Reset“,gde smo se i on i ja “resetovali”. Spot je radjen po mojoj ideji i sama sam ga režirala,negde je i bio logičan splet okolnosti,jer sam poželela da on bude glavni muški lik a ja ženski. (smeh)

Koja je vama omiljena vaša pesma,i šta možemo očekivat u budnoćnosti od vas?Svetlana_Braun_260417_145

Neću biti od onih što kažu “sve moje pesme su moja deca”,NE! Pesma “Reset“,mi je najlepša moja pesma,i omiljena pesma. Od mene možete očekivati mnogo lepe projekte u bliskoj budućnosti,koje ću raditi sa mojim drugom iz Amerike,već smo snimili starogradsku Makedonski pesmu “Jovano Jovanke“. Ron Holsi se zove čovek koji radi za “Disney” crtane filmove, a on mnogo voli Makedonsku i Srpsku muziku,i divno je peva,a nema nikakve veze ni sa Srbijom ni sa Evropom,da ne veruješ. Tako da smo sada uradili ovu starogradsku pesmu i sad nam predstoji dosta lepih pesama koje treba da odpevamo. Sledeći mesec idem u Skoplje gde snimam drugu sezonu Makedonske serije “Преспав”.

Da li imate poruku za novosađane?

Ostanite divni kao što ste bili do sada,što prema meni divni,što prema svima koji dođu u Novi Sad i novosađani ih prigrle kao svoje.

Mi vam preporučijemo da poslušate novu Tijaninu pesmu.

https://www.youtube.com/watch?v=Ad-68vi8xwk

Tekst: Stojan Ćutilo

Foto: Svetlana Braun