Manifestacija će se održati u nedelju 6. juna na platou ispred SPENS-a, od 13 do 19 časova. Nova edukativna i humanitarna eko manifestacija koja na jedinstven način promoviše ekologiju, sa misijom promovisanja kosmopolitskih vrednosti biće održana povodom Svetskog dana zaštite životne sredine.

U obeležavanju Svetskog danas zaštite životne sredine kroz tematske izložbe učestvovaće  kreativni i talentovani đaci iz  osnovnih škola “Đorđe Natošević”, “Ivan Gundulić”, “Jovan Dučić”, “Sonja Marinković”, “Jožef Atila”, kao i mnogobrojne predškolske ustanove: Zmaj, Čarobnjak, Madagaskar, Maštolend, Speak Up, Happy place, Dečija kuća Vera- Ljubav- Nada i drugi.

Manifestacija će obuhvatiti i specijalni program za decu, a od 16 časova počinje specijalni program manifestacije Udomi za radost posvećen podizanju svesti građana o važnosti udomljavanja napuštenih kuca. Jedanaest pasa iz Azila DOBRA NADA biće posebni gosti manifestacije koji će svojom ljupkošću, dobrotom, lepotom osvajati srca Novosađana u nadi da će baš oni biti udomljeni i naći svoj zauvek dom.

Na manifestaciji će biti odražana i humanitarna akcija prikupljanja donacije u hrani i za veterinarske troškove za napuštene pse i mačke pet udruženja i prihvatilišta u Novom Sadu biće od 13 do 19h. Punkt za donacije biće kod bine, na stepeništu naspram suda, i kod centralnog platoa.

Izvor: nsuzivo