Međunarodni dan dece obeležen u Rumenki

Međunarodni dan dece obeležen u Rumenki

Povodom Međunarodnog dana dece i u želji da sve postane tradicija, velika žurka za decu organizovana je u Igraonici i rođendaonici „Tropikana“ u Rumenci.

Program za najmlađe obuhvatio je igru, kreativne radionice, koncert Branimira Rosića i slatka iznenađenja za kraj.

“Dete bi trebalo da uživa u sreći svih 365 dana, a mi, odrasli, da im to omogućimo i zajedno sa njima uživamo – poručila je menadžerka Igraonice i rođendaonice „Tropikana“ Jelena Bižić. – Rumenka, kao prigradsko naselje, ima malo sadržaja i kulturnih manifestacija za decu, te nam je namera da ovo igralište, koje pruža mnogobrojne mogućnosti, iskoristimo najbolje što možemo. Na taj način želimo da privučemo decu iz Rumenke, ali i grada i susednih mesta, da počnu da dolaze jer znaju da ih ovde čekaju kvalitetni sadržaji.”

Kako kaže Jelena Bižić, u saradnji sa Kulturno-umetničkim društvom „Sloboda“, planiraju da organizuju manifestaciju na temu očuvanja tradicije, u koje bi i deca bila uključena. Osim toga, obeležiće sve značajnije datume, a pozvaće i različite pozorišne trupe da kod njih održavaju predstave.

Foto: B. Pavković/ Dnevnik
Foto: B. Pavković/ Dnevnik

Deca taj prostor mogu da koriste kao igralište, kao i za proslave rođendana. Veliki broj mališana iz Rumenke, ali i grada, tog dana je uživao na žurki, a u okviru kreativne radionice, na papirima u obliku srca, sunca i oblaka crtali su i pisali na temu „Šta me čini srećnim“.

“Volim da se igram žmurke i vije, a ovde imam mnogo drugara – potvrđuje osmogodišnja Nađa. – Mene srećnom čini to što imam svoju porodicu i što je ovde napravljena igraonica. Na papiru sam napisala „Volim te, ’Tropikano’!“ Volela bih da sva deca, ako mogu, dođu u ovu igraonicu. Meni je super, najviše zbog tobogana, a volim i da vežbam. Bavim se folklorom tri godine.”

Dobro raspoloženje podelila je i njena drugarica Natalija.

“Mene čini srećnom kad su svi oko mene srećni, imaju osmeh na licu i kad nemamo probleme – kaže ona. – Problem može da bude loša ocena u školi i onda nismo slobodni da se igramo. Najviše volim da se igram vije i žmurke. Svoj deci na svetu i svojim drugarima želim da se igraju što više mogu, jer uz igru se raste.”

Autor: Dnevnik.rs