Heroj dana Eva Zavaroš

Heroj dana Eva Zavaroš

Kao nastavak prošlogodišnje akcije „Heroj ulice”, Grad Novi Sad pokrenuo je novu – „Heroj dana”, u kojoj će Novosađani predlagati svoje heroje koji im pomažu da što bezbednije i humanije provedu vreme pandemije.

Medicinski radnici, apotekari, radnici javnih komunalnih preduzeća, prodavci u samoposlugama, volonteri, dostavljači hrane pa i naši stari sugrađani koji svojim ostankom u samoizolaciji čine da nam svima vreme pandemije koronavirusa prođe što bezbednije i humanije – svi su oni naši –„Heroji dana”.

Za heroja dana Kristina Zavaroš je predložila svoju majku Evu Zavaroš, kojoj je posao da svakodnevno priprema hleb i peciva za sugrađane. Eva zbog posla nema mogućnost da ostane kod kuće, ali to je ne sprečava da posle osam sati rada u pekari sedne za mašinu i volonterski šije zaštitne maske. Takođe, Eva svakodnevno obilazi svoje roditelje i ostale članove porodice koji su u starosnoj izolaciji.

Ona je heroj dana!
Pozivamo Novosađane da pošalju svoje predloge na imejl-adresu: herojulice021@gmail.com i pomognu nam da predstavimo javnosti naše heroje i istaknemo koliko nam je važno to što rade. Medijski pokrovitelji akcije su „Color Media Communications”, list „Dnevnik” i „Novosadska televizija”.

Izvor: Dnevnik