Kao nastavak akcije „Heroj ulice” iz prošle godine, Grad Novi Sad pokrenuo je novu akciju – „Heroj dana” – u kojoj će Novosađani predlagati svoje heroje koji im pomažu da što bezbednije i humanije provedu vreme pandemije. Pošaljite nam svoje predloge na imejl-adresu herojulice021@gmail.com. Medijski pokrovitelji akcije su „Color Media Communications”, list „Dnevnik” i „Novosadska televizija”.

Medicinski radnici, apotekari, radnici „Čistoće”, prodavci u samoposlugama, volonteri, dostavljači hrane pa i naši stari sugrađani koji svojim ostankom u samoizolaciji čine da nam svima vreme pandemije prođe što bezbednije i humanije – svi su oni naši „Heroji dana”. Pošaljite svoje predloge i pomozite nam da ih sve predstavimo javnosti i istaknemo koliko nam je važno to što rade.327052_igor-tatic-i-mire-barisic_iff

„Moji današnji heroji dana su medicinski tehničar Igor Tatić i vozač Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad Mire Barišić”, istakao je na svom „Fejsbuk” nalogu i „Instagramu” gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. „Njih dvojica, kao i njihove kolege, svakodnevno su u prvim borbenim redovima, u borbi protiv ovog nevidljivog neprijatelja #covid_19. Takođe, moj heroj dana je i radnik ’Ciklonizacije’ Strahinja Zjajić, koji svakodnevno dezinfikuje ulaze zgrada i ulice našeg grada #ostanikodkuće. Oni su tu da omoguće i obezbede sve što nam je potrebno. Budite disciplinovani, budite odgovorni, pomozite njima i svim našim herojima da što pre pobedimo u ovoj borbi, a pobedićemo sigurno. Vaše je samo da ostanete kod kuće.

91630252_2685486168246964_2769017354770710528_o

Izvor: Dnevnik