Kako je Novi Sad dočekao 2024.Novu godinu?

Kako je Novi Sad dočekao 2024.Novu godinu?

Kao što i priliči gradu koji već sedam godina za redom nosi krunu “prestonice kulture”, i nedavni Doček Nove 2024. godine, opravdao je tu titulu.
Novosadski Doček je realizovan sedmi put, kao jedinstvena proslava Nove godine 31. decembra u Podgrađu.

Novosađani, ali i posetioci iz svih krajeva sveta , imali su priliku da uživaju u programu koji je, kroz igru “Tesline” svetlosne galerije, interakcije igre svetlosti i zvuka na fasadama Podgrađa, uplove u potpuno novi ambijent barokne lepote Novog Sada, Petrovaradinske tvrđave.
Sam prizor su pratile izložbe umetničkih radova, postavljenih u Podgrađu, tunelu, kod Sata, u Planetarijumu i u parku na tvrđavi.

Sedmi Doček u prestonici kulture je obeležen i obojen zvucima sledećih muzičara, zvezda i bendova:

Buč Kesidi, indi rok elektro disko zvezde, svima dobro poznati beograski Partibrejkersi, elekro rok-senzacija iz Pančeva, bend pod nazivom “Ljubičice” , glavno ime francuske scene – Franck Roger, Abba Ring kroz osvrt na najpoznatije ABBA hitove, Elemental, svetska muzicka legenda Kiril Džajkovski, začetnik globalnog Balkan botca, a slušao se i Dejan Milićević, poznati DJ i producent.

Utisci posetilaca odišu lepotom, uživanjem i odličnom zabavom!

Nastao u projektu ” NOVI SAD – EVROPSKA PRESTONICA KULTURE” , sam Doček je direktno doprineo da, pored drugih projekata , Novi Sad osvoji prestižna priznanja , nađe se na UNESCO listi kreativnih gradova, dok se dva puta našao i u nominaciji za Najbolje evropske festivale!
Srećna nam Nova i Volim Novi Sad!