„Ko je ubio Dženis Džoplin?” najbolja na 23. Međunarodnom festivalu pozorišta Teatar fest „Petar Kočić”

„Ko je ubio Dženis Džoplin?” najbolja na 23. Međunarodnom festivalu pozorišta Teatar fest „Petar Kočić”

Čak pet nagrada je u Novi Sad donela predstava „Ko je ubio Dženis Džoplin?” sa 23. Međunarodnog festivala pozorišta Teatar fest „Petar Kočić” 2021. u Banjaluci.

Žiri u sastavu: Senad Bašić, Dejan Projkovski i Olivera Đorđević – jednoglasno je proglasio predstavu Srpskog narodnog pozorišta i OPENS-a najboljom predstavom festivala, dok su glumice Sonja Isailović i Bojana Milanović ponele specijalne nagrade za mlade glumice za ulogu Dženis Džoplin. Takođe, rediteljka Sonja Petrović dobila je nagradu za najbolju režiju, kao i nagradu „Korak u hrabrost 2021”, koju dodeljuje Radio-televizija Republike Srpske.

Bojana Milanović i Sonja Isailović istakle su zahvalnost i čast povodom nagrada, na prestižnom banjalučkom pozorišnom festivalu.
„Ovakva podrška meni, a i svima nama iz ekipe je od izuzetnog značaja, jer nas podstiče da predstavu čuvamo, negujemo i iz nje iznova učimo i inspirišemo naše generacije, a i one koje tek dolaze. Od srca se zahvaljujem”, istakla je Sonja Isailović, dok je Bojana Milanović rekla: „Ponosna sam na našu ekipu! Hvala publici i žiriju koji su prepoznali važnost i značaj ove predstave”.

V. Velickovic
V. Velickovic

Nakon mnogobrojnih nagrada, predstava „Ko je ubio Dženis Džoplin?” nastavlja da niže uspehe, te rediteljka predstave Sonja Petrović ističe da joj posebno važna i draga nagrada za najbolju predstavu.
„Upravo ta nagrada govori o našem kolektivnom radu i verovanju u ovu predstavu, koju smo podjednako gajili kao tim od samog početka njenog stvaranja. Ohrabruje me i saznanje da se hrabrost u pozorištu nagrađuje i neguje. Ta činjenica uliva nadu da će se pojaviti nova generacija pozorišnih umetnika koja je spremna da razbijaja tabue i formalnosti, tako što stvara iz sopstvene potrebe, a ne zadatih formi. Hvala banjalučkoj publici i žiriju za ovaj vetar u leđa”, rekla je Sonja Petrović.

U drugoj polovini polovini jula, „Dženis” igra na Ohridu, u okviru festivala „Ohridsko leto”. Dvadesetog julskog dana, na obali Ohridskog jezera publika će imati priliku da uživa u predstavi „Ko je ubio Dženis Džoplin?”. Za kraj, ove talentovane mlade glumce put vodi i na „Viminacijum fest”, gde će igrati 25. avgusta.