Novi Sad izdvojio 30 miliona za subvenciju za samozapošljavanje

Novi Sad izdvojio 30 miliona za subvenciju za samozapošljavanje

Gradska uprava za privredu je 30. avgusta 2021. godine raspisala Javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje na teritoriji Grada Novog Sada u 2021. godini.

Javni poziv je objavljen na sajtu Grada Novog Sada www.novisad.rs i Gradske uprave za privredu www.privfedans.com.

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se nezaposlenima sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu radi osnivanja nekog oblika preduzetništva, kao i za osnivanje privrednog društva ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos. Subvencija za samozapošljavanje nezaposlenih lica dodeljuje se u jednokratnom iznosu od 250.000 do 400.000 dinara u zavisnosti od novoregistrovane delatnosti i visine opravdanih troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu. Ukoliko se više nezaposlenih lica udruži u skladu sa zakonom svako lice pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje i ostvaruje pravo na subvenciju u iznosu od 250.000 do 400.000 dinara.

Nezaposleno lice koje ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost najmanje 12 meseci. Ukupan iznos sredstava izdvojen za ovaj konkurs je 30 miliona dinara.

Zahtev sa biznis plan i prateću dokumentaciju u dva primerka podnosi se Gradskoj upravi za privredu putem pošte ili lično, a Javni poziv će biti otvoren do 17. septembra 2021. godine.

Izvor: Dnevnik.rs