Otvaranje Binacikla u nedelju u 17 časova na Novom naselju!

Otvaranje Binacikla u nedelju u 17 časova na Novom naselju!

Pozivamo vas na otvaranje Binacikla, novog mesta okupljanja u Novom Sadu, u nedelju, 26. decembra, u sklopu festivala „Dobro došli na Naselje 8”. Početak druženja je u 17 časova, u ulici Bate Brkića 24 sa dvorišne strane – parking u ulici Braće Dronjak između brojeva 13 i 15.

Inicijativu Binacikl sprovodi neformalna grupa studenata četvrte godine Scenske arhitekture, tehnike i dizajna na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, uz podršku i mentorstvo Novog kulturnog naselja. Članovi neformalne grupe su: Milica Surutka, Sara Agić, Nikola Stojadinović, Predrag Veljković, Sara Dedić i Jelena Ivančević, a inicijativa postoji od septembra 2020. godine.

Cilj ovog projekta je pružanje nove dimenzije jednom urbanom fragmentu, od praktične primene – kao parking za bicikl, do svojevrsnog arhitektonskog repera – mesta za okupljanje.

Objekat Binacikl se sastoji iz dva osnovna dela: parkinga za bicikle i bine na kojoj će se izvodili različiti kulturno-umetnički sadržaji za građane, kreirairanih od strane građana, a sve u cilju promocije umetnosti i kulture generalno. Inicijativa nastaje pre svega iz potrebe da se doprinese skromnom boljitku i razvoju kvaliteta života stanovnika.

Binacikl motiviše članove zajednice da se okrenu biciklizmu i time doprinesu zaštiti životne sredine i usporavanju klimatskih promena.