Udruženja “Čepom do osmeha” održalo je niz radionica u Sremskoj Mitrovici

Udruženja “Čepom do osmeha” održalo je niz radionica u Sremskoj Mitrovici

Humanitarno ekološka organizacija “Čepom do osmeha” održala je sedam radionica na temu reciklaže, ekologije i zaštite životne sredine.

Četiri radionice održane su u OŠ „Boško Palkovljević-Pinki, jedna u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i dve u vrtiću „Bubamara“. Stotine mališana odslušalo je radionicu, nakon čega su imali priliku da prave mozaik od u plastičnih čepova i time pokažu svoju kreativnost. U realizaciji samih radionica pomogli su koordinatori iz Sremske Mitrovice porodica Đukić- Emilija, Bane, Kristina i Ognjen. Ovim smo ujedno beležen Dan planete Zemlje (22.04.) i ukazana je važnost upravo na ovu temu.

slika 2 23.4

“Do sada smo kroz naše radionice na temu reciklaže edukovali preko 60.000 mališana predškolskog i školskog uzrasta. Godinama se trudimo da deci na kreativan i inovativan način predstavimo naš rad, uspeh i postignute rezultate.”-govore iz udruženja i dodaju: “Kroz naše radionice mališani upoznaju i drugare kojima smo do sada svi zajedničkim snagama, a prikupljanjem plastičnih čepova, pomogli.”

“Na ovaj način kod dece se budi empatija i solidarnost što je u današnje vreme neophodno.” – zaključuju iz humanitarno ekološke organizacije “Čepom do osmeha”.

slika 5 23.4