47. FEST u bioskopima Arena Cineplex i Cineplexx Promenada

47. FEST u bioskopima Arena Cineplex i Cineplexx Promenada

47. međunarodni filmski festival FEST ove godine biće održan u bioskopima Arena Cineplex od 23.02. do 4.03. i Cineplexx Promenada od 24.02. do 4.03.  Novosađani će i ove godine imati priliku da uživaju u filmovima koji su obeležili proteklu sezonu, ali i onima koji će tokom naredne biti učesnici uglednih festivala i imati dug i uspešan bioskopski život. Ovogodišnji FEST biće prikazan u takmičarskom delu – Glavni takmičarski i revijalnom delu – Glavni van konkurencije, FEST 47, FEST 47 Gala, Fokus Evropa i FEST za mlade.

Festival će svečano otvoriti film „Miljenica” Jorgosa Lantimosa, premijerno prikazan u Veneciji i nominovan za 10 Oskara, u subotu 23. februara u bioskopu Arena CIneplex. FEST 47 pred publiku izlazi s filmovima koji će zadovoljiti najrazličitije ukuse ljubitelja sedme umetnosti – od sentimentalno surovog „Hladnog rata” Pavela Pavlikovskog, preko najnovijeg učinka Luke Gvadanjina, do jednog od favorita za prestižnu nagradu Oskar “Čovek iz senke”.

Kusturica će predstaviti svoj novi film o Hose Muhiki, „Pepe, jedan uzvišen život”, a na programu će se naći najpopularniji filmovi svetske produkcije iz prošle godine kao što su „Zelena knjiga”, „Žena”, „Šapat ulice”, „Izbrisani dečak”, „Stanlio i Olio”… U FEST-u za mlade biće prikazan i japanski animirani film „Mirai” nominovan za Oskara.

Karte su u prodaji po ceni od 400 dinara na blagajnama bioskopa Arena Cineplex i Cineplexx Promenada, a program 47. FEST-a možete pogledati na sajtovima: CINEPLEXX I ARENA CINEPLEX .