BOŽO VREĆO ponovo u Novom Sadu

BOŽO VREĆO ponovo u Novom Sadu

Posle tri godine BOŽO VREĆO ponovo u Novom Sadu!
Jedinstveni umetnik koji izvodi, stvara i doslovno živi umetnost koju je odbrao.

U maju 2016. u našem gradu, nastupio je solistički, a na najavljenom koncertu 9. maja u Sinagogi  će pevati uz pratnju dvojice vrhunskih instrumentalista!

Prodaja ulaznica počinje SUTRA –  u sredu 27. februara, u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/2, tel. 021/452 344) radnim danima od 8h do 14h.
ON LINE PRODAJA i REZERVACIJE na: www.muzickaomladina.org

Cene ulaznica: centralni parter i galerija: 1.500,00 dinara i parter sa strane: 1.200,00 dinara
mail

Božo Vrećo, umetnik, interpretator i autor sevdalinki, rođen je 18. oktobra 1983. godine u Foči. Ljubav prema umetnosti nasledio je od majke, po profesiji slikarke. Opredeljujući se za muziku, sam uči i traga za žanrom u kojem će na najbolji mogući način ispoljiti sebe i svoj dar. Sa 27 godina bira sevdalinku i strpljivo čeka trenutak da svoju interpretaciju podeli sa svetom. Sa basistom Edvinom Hadžićem i gitaristom Dinom Šutalom osniva ansambl “Halka sa kojim objavljuje dva albuma za sarajevski Gramofon (2013. i 2015. godine).
Ubrzo potom Božo ostvaruje i solo album pod nazivom “Moj sevdah” na kojem je zabeleženo 17 pesama bez instrumentalne pratnje. Četvrti album „Pandora“ je izdao početkom 2017. godine, a odmah sledeće 2018. godine izdaje peti album pod nazivom „Melek“.
Osim sevdaha, uživa u džezu, bluzu i soulu unoseći i njihove elemente u svoju interpretaciju. Inspiraciju nalazi i u lirskim pričama koje je na prethodnim albumima pretvorio u pesme.
Osim pevanja, Božo ima i specifičan način oblačenja. Dosledan je sebi i svojoj umetnosti koju nesebično širi i deli. Svojom vokalnom interpretacijom, sevdalinku, donosi ravno u srce slušaoca. Traga za drugačijim, posebnim mestima za svoje nastupe. Jedno od takvih je i novosadska Sinagoga!