Edukativna radionica iz oblasti digitalnog nasilja u Novom Sadu

Edukativna radionica iz oblasti digitalnog nasilja u Novom Sadu

Internet pruža beskrajne mogućnosti i pravi je izazov usmeriti dete da što bolje koristi vreme provedeno na Internetu, a da potencijalne rizike svede na minimum. Prekomerno korišćenje i zavisnost od Interneta i izloženost različitim sadržajima utiču na socijalnu inteligenciju dece i formiranje njihove ličnosti.

Institut za digitalne komunikacije (DCI) i kompanija A1 ove jeseni organizuju besplatne edukativne radionice za decu, roditelje i nastavnike širom Srbije, sa željom da jedna od gorućih tema bude dostupna svima. Kroz digitalnu orbitu, klince, roditelje i nastavnike vodi psihološkinja Ana Mirković.

DCI i A1 pozivaju učenike, roditelje i nastavnike da se pridruže radionici u Osnovnoj školi “Žarko Zrenajnin”, 23. novembra od 19h.

Ana Mirković održaće predavanje, a zatim razgovarati sa decom, roditeljima i nastavnicima na dve velike teme:

-Promene ponašanja koje nam je donela digitalna era

-Izazovi na društvenim mrežama

“Nema deteta koje nije imalo nepristojnu ponudu neprimerenog sadržaja. Mladi pitaju šta da rade, da li prijaviti. Svi imaju neko iskustvo, a kako da preveniramo jeste da logičnije, dublje istražujemo. Moramo raditi na podizanju digitalne pismenosti, aplikacije su zgodne jer na dva klika dođete do neke informacije. Ima raznih tipova nasilja, omalovažavanja, često zbog nezrelosti oni pošalju neprimeren sadržaj pa nastaju novi oblici pretnji”, kaže Ana Mirković.

Edukativna radionica iz oblasti digitalnog nasilja - Novi Sad

Koji su izazovi na mrežama, kako da se deca zaštite, a roditelji snađu, kako da iskoristimo mreže i internet da rade za nas i šta sve možemo da naučimo na mrežama, saznajte i pitajte na našoj radionici 23. novembra.

A1 Srbija kao odgovorna telekomunikaciona kompanija ne pruža samo digitalne alate, već doprinosi i obrazovanju korisnika za život u digitalnom dobu. Zato je osmišljena platforma Bezbedni klinci gde se uz pomoć psihologa i eksperata za digitalne komunikacija dele informacije na mnogobrojne teme koje mogu biti od pomoći u digitalnom roditeljstvu. Platforma pruža podršku roditeljima već četiri godine kroz različite formate. Od tekstova, video intervjua, podcasta koji su posvećeni edukativnim pričama, pa sve do radionica za osnovce koje ove godine A1 Srbija prvi put predstavlja.