Filmovi “Poslednji Srbin u Hrvatskoj” i “Šavovi”

Filmovi “Poslednji Srbin u Hrvatskoj” i “Šavovi”

Ostvarenja domaće kinematografije sa ovogodišnjeg 47. FEST-a, biće prikazana u okviru specijalnih projekcija u bioskopima Cineplexx Promenada i Arena Cineplex na kojima će se publici poklonoti autorske i glumačke ekipe filmova.psuh6

Specijalna projekcija filma „Poslednji Srbin u Hrvatskoj” zakazana je za nedelju, 3. mart od 20 časova u Cineplexx Promenadi i 20:30 časova u Areni Cineplex. Radnja filma dešava se u Hrvatskoj, sedam godina nakon bankrota. I dok se ljudi bave klasnim razlikama, na globalnom nivou vodi se još veća borba – voda je postala dragocenija od nafte. Da bi je se domogli, moćnici ne prezaju od toga da zarate, pa čak ni da ubace zombi-virus. Među glumcima koji će pokloniti gostima u bioskopu Cineplexx Niš su Hristina Popović, Tihana Lazović, Dado Ćosić  i Miroslav Mogorović producent filma.

Trejler filma „Poslednji Srbin u Hrvatskoj“

https://youtu.be/hpIkL5eY52o

Film „Šavovi” koji je inspirisan svedočenjem beogradske krojačice koja je skoro dve decenije tražila svog ,,mrtvog sina” biće prikazan u ponedeljak, 4. marta od 20 časova u Cineplexx Promenadi i 20:30 časova u Areni Cineplex. Dok vodi borbu sa upravom bolnice, lekarima, sudovima i opštinskim zvaničnicima kako bi dobila potvrdu o smrti svog sina, ona istovremeno veruje da je svog sina pronašla u prigradskom naselju udaljenom 15 km od Beograda. Ovaj film dobio je nagradu Europa Cinemas Label kao najbolji evropski film u programu Panorama, na festivalu u Berlinu. Gosti oba bioskopa biće u prilici da upoznaju deo ekipe ovog filma, nakon projekcije.

Trejler filma „Šavovi“

https://youtu.be/RAXnx3esIfc