Gala koncert za Dan zaljubljenih – Opera Srpskog narodnog pozorišta i Nacionalna Opera Temišvar udruženi u ljubavi

Gala koncert za Dan zaljubljenih – Opera Srpskog narodnog pozorišta i Nacionalna Opera Temišvar udruženi u ljubavi

Dan ljubavi užurbano stiže, a najstariji srpski teatar pobrinuo se da, za ljubitelje klasične muzike, priredi veliki Gala koncert koji će biti upriličen 14. februara u 19 sati na sceni „Jovan Đorđević”. Pored toga što će program biti bogat i šarenolik, sa temom ljubavi, ono što je još značajno za ovaj romantičan koncert je što će upravo on označavati početak plodonosne saradnje sa Nacionalnom Operom Temišvar.

Tako će se uz soliste Opere, Orkestar, Hor i Balet Srpskog narodnog pozorišta, sa solistima iz Temišvara kao što je Narcisa Brumar, Lacrimioara Cristescu, Cosmin Ilfrim i Cristian Balasescu, a pod dirigentskom palicom maestra Dejana Savića. Na programu će se naći dela Bizea, Kalmana, Pučinija, Verdija, Dvoržaka, Lehara i mnogih drugih velikih kompozitora na čija dela niko ne ostaje ravnodušan.

Direktorka Opere SNP-a Sandra Milankov najavila je da će Gala koncert povodom Dana zaljubljenih biti poseban, te da će publika u preko dva sata imati priliku da uživa u poznatim arijama, duetima i oskestarskim delima, na najlepšu temu na svetu.

Orkestar opere SNP-a foto M. Erdelji

Dan zaljubljenih je idealna prilika za odlazak na romantičan Gala koncert, a divan je povod za nas da priredimo publici nezaboravno veče. Publika voli Gala koncerte, uvek je sala puna. Vodeći se misijom da ispunimo zelje naših posetilaca, rešili smo da uvrstimo više gala koncerata u program. Istovremeno obeležavamo početak naše umetničke saradnje sa Operom Temišvar. Svakako bi ovaj koncert mogao biti početak nove tradicije.”, istakla je Milankov i dodala da je važno pružiti publici podršku.

„Pored opere, operete i mjuzikla bitno je imati i gala koncerte na repertoaru. To mogu biti tematski koncerti, ali i koncerti najpoznatijih arija, treba samo biti kreativan i smisliti svaki put nesto novo, razbiti monotoniju.”

Solisti Srpskog narodnog pozorišta koji će učestvovati u ovom svakako posebnom Gala koncertu su: Jelena Končar, Violeta Srećković, Darija Olajoš Čizmić, Saša Petrović, Vasa Stajkić, Željko Andrić, Danijela Jovanović, Marina Pavlović Barać, Nataša Tasić Knežević, Višnja Radosav, Stevan Karanac.

Ulaznice, svi zainteresovani mogu pronaći na biletarnici Srpskog narodnog pozorišta