Nakon borbe, sada je ona podrška drugima: Promocija knjige Marije Vrebalov u KS Svilara

Nakon borbe, sada je ona podrška drugima: Promocija knjige Marije Vrebalov u KS Svilara

U okviru redovnih programa, Kulturna stanica Svilara ugostiće Novosađanku Mariju Vrebalov Đorđević koja je, nakon oporavka od saobraćajne nezgode, nedavno objavila svoju prvu knjigu, autobiografiju „Svetlost tame”.

Promocija knjige „Svetlost tame”, nastale na osnovu ličnih beležaka koje je zapisivala nakon nesreće, održaće se 27. oktobra u Kulturnoj stanici Svilara sa početkom u 18 časova.

Autorka Marija Vrebalov Đorđević pre 22 godine doživela je tešku saobraćajnu nezgodu i dve kliničke smrti, usled čega je, uprkos zahtevnim operacijama i dugom periodu oporavka, ostala sa trajnim telesnim invaliditetom. Danas, ona radi kao savetnica za pristupačnost, ali i konsultantkinja za dizajn i feng shui. Svoja osećanja je od malena beležila u dnevnik, a lično suočavanje sa bolom i drugim životnim udarcima koji su za nesrećom usledili objavljivala je na društvenim mrežama i nesebično delila svoju intimu s drugima, kako bi u svemu pronašla zrno utehe, ali i pružila nadu onima kojima je život doneo sličan scenario.

Marija Vrebalov Đorđević foto EPK V.Veličković 1

„Svesna sam od prvog postavljenog teksta da je svaka ispisana reč velika odgovornost. Znala sam da je meni tokom svih godina od nesreće nedostajalo baš to, da znam da postoji neko ko zna kako se osećam. Osetila bih svaki put da je dobro što sam se ogolila, što pišem svoju istinu”, rekla je Marija Vrebalov Đorđević.

Kulturna stanica Svilara deo je mreže kulturnih stanica u Novom Sadu, koje obuhvataju revitalizovane i nove kulturne prostore širom grada i u njegovoj okolini, nastale u okviru projekta Evropske prestonice kulture.

Kulturna stanica Svilara foto Novi Sad - EPK V.Veličković

Detaljan program Evropske prestonice kulture možete pronaći na sajtu novisad2022.rs.

Detaljan program kulturnih stanica možete pronaći na sajtu kulturnestanice.rs.