Pravo sa Brijuna u Srpsko narodno pozorište stiže „Nosorog“! U petak, 3. decembra novosadska publika imaće priliku da pogleda predstavu „Nosorog“ Ežena Joneska, u režiji Lenke Udovički, Kazališta Ulysses.

Predstava nas vodi u mali provincijski grad u kom hara dosad nepoznata epidemija koja napada ljude, a potom zaražene pretvara u – nosoroge. Takva apsurdna situacija nedvosmisleno postaje metafora o konformizmu i relativizmu koji, brišući granice dobra i zla, stvaraju plodno tlo za nastanak totalitarizma, to jest bilo kakvoga oblika vladavine koja ograničava slobodno mišljenje. Danas je to diktatura podizanja ruku, svojevrsne demokrature koja je tek travestija onoga što proklamira stvarna demokracija.

Nosorog - Kazaliste Ulysses

Nosorog“ uzbuđuje, tera na razmišljanje, straši, zasmejava, ali i postavlja pitanja. Mi se u njemu prepoznajemo: kad pristajemo uz trendove i postajemo većinsko krdo, kad se prikanjamo većinskom mišljenju iz straha od osude, kad štiteći karijere okrećemo glavu na drugu stranu.

„Nosorog“ je delo u kojem se savremeni čovek, na žalost, prepoznaje.

U predstavi igraju: Bojan Dimitrijević, Mladen Vasary , Filip Nola / Damir Šaban, Maja Posavec, Dado Ćosić , Deni Sanković, Anja Sabol, Tonka Mršić, Gala Nikolić, Martin Grđan, Vanda Velagić, Rok Juričić

Nosorog_Kazaliste Ulysses