5+1. Novosadski festival zanatskog piva biće održan u prostoru SKCNS Fabrika i u klubu The Quarter, 5. i 6. oktobra 2018.

Tokom dva dana festivala, čiji program počinje već od 15 časova i traje do 1 posle ponoći, predstaviće se veliki broj izlagača na čijim ćemo štandovima imati priliku da probamo originalna i kvalitetna piva različitih stilova (Pale Ale, IPA, Blonde, Stout, Hefeweizen, Porter, Saison…).

Festival nudi i zanimljiva predavanja na temu zanatskog pivarstva, kada ćete moći da stupite u kontakt sa pivarima koji prave najbolja piva u regionu i učestvujte u građenju i širenju kulture zanatskog piva na ovim prostorima.

Prateći program festivala čine muzički program, predavanja i radionice. Posetiocima omiljeni kutak ostaje na istom mestu – food corner će ponuditi prave ukuse koji se slažu sa craft pivarskom kulturom, a sa posebnim zadovoljstvom najavljujemo i tradicionalni Homebrewing corner gde možete da se družite sa kućnim pivarima i besplatno degustirate njihova piva dok traju zalihe, dok će muzički deo programa obojiti brojni bendovi i DJ-evi: Milaćopezo (NS), Branimir i Neprijatelji (NS), Antidepresiv (KI), Night Train (NS), Dee Jay Minya Ramone (NS), DJ Djura (NS) i DJ Dirty (NS).

I ove godine pivopije će uživati u najrazličitijim ukusima piva brojnih izlagača kao što su DOGMA, SINDIKAT, 3BIR, TRON, BLACK TURTLE, BRAUHAUS, KABINET, KORS, KUM, ZEBREW, KRUGHER & BRENT, VRAČ, RAVANGRAD, NOVOSADSKA ZANATSKA PIVARA, PREMIER, kao i PIVDŽAN, TABUBU i PATULJAK, koji će premijerno predstaviti svoja piva.

Izlagači će se boriti za titulu najboljeg piva festivala a publika će imati priliku da učestvuje u anketi čiji će rezultati glasanja biti prikazivani na svakih sat vremena tokom trajanja festivala. Pored ankete publike, u arbitraži će učestvovati i komisija sastavljena od stručnjaka iz regiona koji će u toku festivala proglasiti pobednika.

Kupovina piva na festivalu vrši se isključivo festivalskim novcem – vaučerima. Festivalski novac će biti u apoenima 10, 20, 50, 100, 200 i 500. Svaki posetilac će na samom festivalu moći da kupi vaučere sa kojim će posle moći da kupuje pivo od izlagača i hranu u okviru festivalske zone. Posetioci bi trebalo da iskoriste sve vaučere jer refundacija neiskorišćenih vaučera nije moguća. Vaučeri sa prošlog izdanja festivala neće važiti na predstojećem. Cenu piva na samom festivalu određuju izlagači.

Jednodnevne ulaznice po promotivnoj ceni iznose 300 dinara, dok će na dan festivala iznositi 500 dinara, ukoliko do tada ne budu rasprodate.  Komplet ulaznica za oba dana u pretprodaji iznosi 500 dinara. Uz svaku kupljenu ulaznicu, na samom festivalu dobijate festivalsku času u koju možete sipati piva i uživati u velikom izboru piva brojnih zanatskih pivara iz Srbije i regiona. Ulaznice se mogu nabaviti putem Gigstix prodajne mreže. Broj ulaznica je ograničen.

U građenju i širenju kulture zanatskog pivarstva na ovim prostorima, Festival su podržali prijatelji Sladara Maltinex, Kompanija Noack & Co i AD Petrovac.V_Velickovic-2072