„Novosadski Zimzolend“  na Trgu slobode od 26. novembra

„Novosadski Zimzolend“ na Trgu slobode od 26. novembra

Sa hladnijim vremenom, kao i u mnoge svetske gradove, i u naš Novi Sad tradicionalno stiže Christmas market. Naša božićna manifestacija „Novosadski Zimzolend“ održaće se se na Trgu slobode, od 26. novembra do 29. decembra u organizaciji Udruženja građana „Srcem za sve“ u saradnji sa Ninamediom i uz podršku Grada Novog Sada.

Manifestaciju će 26. novembra u 18h svečano otvoriti  dr Dragan Stajić, člana Gradskog veća za zdravstvo. U programu će učestvovati i hor „Zvončići“, a u 19.30h nastupiće novosadski bend „Superstvar“.

Glavna okosnica ove manifestacije je predstavljanje najboljih domaćih proizvoda, čiji nas mirisi odmah podsete da su novogodišnji i božićni praznici na pragu. U tridesetak kućica, postavljenih na Trgu slobode, posetioci će imati priliku da probaju kuvano vino, razne vrste piva, hranu specifičnih ukusa, kao i da kupe suvenire i novogodišnje ukrase.

Praznična atmosfera trajaće 34 dana, i biće upotpunjena raznovrsnim programom. 

zimzolend

Svake večeri posetioci će moći da uživaju u nastupima horova, koji će se odvijati na jedinstvenoj konstrukciji bine u obliku jelke, tzv. „Raspevanoj jelci“. Vikendi su rezervisani za dečije predstave i radionice, na kojima će uz novinare „Dnevnika“ učiti kako da postanu mali novinari, ili uz Udruženje „Čepom do osmeha“ kako da budu eko – heroji i čuvaju sve(t) oko sebe. U večernjim časovima, posetioci će imati priliku da se zagreju uz DJ-eve i novosadske bendove, poput „Sketcha“, „Dva i po muzičara“, Nomos Tria, Miloš Mitić Tria, i Aleksandre Milošević.

Nema božićne magije bez humanosti, pa će 4. decembra biti organizovani humanitarni „face painting“ za najmlađe posetioce, a sve donacije i slatkiši koji pristignu, biće usmereni SOS Dečijem selu. Takođe, po prvi put ove godine, 11. decembra održaće se „Vintage“ modna revija, u saradnji sa „Vintage Clubom“ iz Novog Sada.

Za ljubitelje fotografisanja, svaki kutak Trga slobode tokom „Novosadskog Zimzolenda“ biće instagramičan, božićan i čaroban.