Poziv volonterima za učešće na Dočeku u Novom Sadu

Poziv volonterima za učešće na Dočeku u Novom Sadu

Godina Evropske prestonice kulture u Novom Sadu počinje u okviru Dočeka, a sada je otvoren i poziv svim zainteresovanim volonterima da svojim učešćem postanu deo jedinstvene proslave u Evropi i steknu iskustvo u pripremi i realizaciji velikih kulturnih događaja.

Novosadski volonterski servis, nastao kao zajednički projekat Evropske prestonice kulture i Omladinske prestonice Evrope, ključna je podrška u pripremi i realizaciji brojnih događaja, pa je tako i sada stvorena jedinstvena prilika za volontere da budu deo jednog od najvažnijih događaja u gradu kroz učešće na nekoliko programa u okviru Dočeka 31. decembra 2021. i 13. januara 2022. godine.

Volonterske pozicije za koje je otvoren poziv obuhvataju podršku na različitim vrstama programa među kojima je i svečano otvaranje Evropske prestonice kulture, u aktivnostima kao što su davanje informacija i deljenje promo materijala, tehnička i produkcijska podrška, hosting, kao i kontrola poštovanja epidemioloških mera.

Volonteri foto NSEPK V. Veličković (2)

Više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu Novosadskog volonterskog servisa.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti popunjavanjem prijavnog formulara, a rok za to je najkasnije do utorka, 14. decembra 2021. godine.

Doček, koji je bio i jedan od razloga zbog kojih je Novi Sad nedavno dobio nagradu za Najbolji evropski trend brend u oblasti kulture, u prethodne četiri godine pozicionirao se kao brend Srpske Atine, slaveći njene najlepše vrednosti – interkulturalnost, različite vere i jezike, dva pisma, dva računanja vremena i dve Nove godine, kroz dve umetnosti – izvođačku i vizuelnu.

Svečano otvaranje zakazano je za 13. januar, u okviru predstave „Zeniteum :: 2022“, reditelja Dragana Živadinova, ispred Banovine, uz brojne druge programe poput izložbe „Vreme i vaseljena“, umetnika Dušana Jovovića, ceremonije otvaranja u Srpskom narodnom pozorištu i brojnih koncerata. Tome će prethoditi program 31. decembra, inspirisan likom i delom Nikole Tesle, koji će obuhvatiti predstavu „Tesla, izumetnik“ u režiji Nebojše Bradića, zatim veliku povorku preko Mosta slobode do Podgrađa Petrovaradinske tvrđave, gde je predviđeno otvaranje multimedijalnog festivala na otvorenom – Teslina svetlosna galerija, kao i koncerti u novogodišnjoj noći, ali i 1. i 2. januara.