Međunarodni festival vina „Interfest”, devetnaesti po redu, počeo je juče na Trgu slobode i trajaće do 18. juna. Pred publikom je više od 90 učesnika, među kojima i najuspešniji srpski vinari čija su vina osvojila odlične ocene na nedavnim relevantnim evropskim takmičenjima.

Svoja vina predstavljaju i gosti iz Mađarske, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije, a prvi put na festivalu su i vina iz Slovačke. Osim vinske ponude, posetioci su u prilici da probaju i kvalitetne rakije, domaći viski i razne likere, a tu je i gastronomska ponuda, poput kulena i sireva, kao i mogućnost uživanja u najlepšim vojvođanskim kolačima, medu i pecivima.

287989678_5646687792059565_2936809099344564537_n

Brojne turističke organizacije i udruženja podržavaju svoje vinare i ubrajaju vinski turizam sve više u svoju ponudu, kombinujući druge proizvode sa vinskim putevima, pogotovo u Vojvodini. Tako je i ove godine objedinjena ponuda Sremskih Karlovaca, Sombora, Vršca, Inđije, Žablja i Bačke Palanke, ali su sa nama i vina iz drugih krajeva Srbije. Naravno najbrojniji su, kako i uvek, fruškogorski vinari, a Novi Sad je na ovogodišnem festivalu predstavio svoje vinare i publikaciju, kao i izložbu posvećenu novosadskom putu vina- kaže – Nataša Budisavljević Radišić, organizatorka manifestacije.

Ulaz na festival je besplatan, a građani vina mogu da probaju od 19 do 24 sata. Čaše i vaučere za degustaciju mogu da kupe na festivalskom ulazu.

Izvor: Dnevnik.rs S. Aničić Ilić

Foto: Interfest