Počinje 38. Raspustilište u Kulturnoj stanici “Mlin”

Programi 38. “Raspustilišta”, koje će se održati u periodu od 24. do 30. decembra u Kulturnoj stanici “Mlin”.

Raspustilište” počinje u petak 24. decembra sa programom likovno-edukativne radionice, realizatora Ljubice Tankosić– profestor likovne kulture, a istog dana deca će imati priliku da prave marionte od papira, uživaju u radionicama savremenog plesa, književnoj radionici, radionica cirkoskih veština je namenjena svim uzrastima, i uživaće u predstavi “Uspavana lepotica”,pozorišta “Teatrilo“.

U ponedeljak 27. decembra od 10 časova počinje radionica “Novogodišnja čestitka-Gravure” koja je namenjena deci svih uzrasta a deca od 10 i više godina imaće priliku da uz Jovana Rakića, koreografa i plesnog pedagoga nauče različite tehnike savremenog plesa. Istog dana profesor tehničkog vaspitanja Miroslav Paroškaj pokazuje kako samostalno pronalaženje novih kombinacija i konstruisanje novih modela pozitivno utiče na usmerenost pažnje, učenje strpljenja, na razvoj senzomotornog reagovanja, a time i intelektualnih sposobnosti na radionici “Mladi konstruktor“.

Utorak 28. decembar je rezervisan za radionice savremenog plesa i istraživanje pokreta, radionice za razvijanje fine motorike, likovne radionice, enigmatske dečije igre, neverbalno pozorište kao i litkarsku predstavu “Knjiga puna bajki”.

U sredu 29. decembra Ljubica Tankosić profesor likovne kulture donosi vrlo zanimljivu radionicu “Ukrasi od filca”. U književnoj radionici “Zrikni svet kroz rozle đozle” gost je književnik Goran Novakov, a tog dana Nada Serafimović, ilustrator, i Jelena Vitorović će nam pokazati “Recept za stvaranje junaka”. Za decu od 6 do 15 godina održaće se radionica “Neverbalno pozorište-muzika i zvuk”.

Poslednji dan “Raspostilišta” je četvrtak 30.decembar i on počinje radionicama “Lego igraonica”, “Najlepši novogodišnji aranžmani” i “Radionica cirkuskih veština” sa početkom u 10 časova. Predstava “Novogodišnja bajka”, pozorišta “Talija” je za decu svih uzrasta, a “Raspustilište” se završava sa radionicom “Neverbalno pozorište – Manipulacija objektom”.

Ukoliko smo vas zainteresovali za 38.Raspustilište, ceo program i tačnu satincu možete pronaći OVDE.

Program se realizuje uz primenu važećih epidemioloških mera.

Organizator programa Novosadski dečiji kulturni centar Kulturna stanica „MLIN“, Radnička 20, Novi Sad.

Autor: Stojan Ćutilo