Dobro došli na Naselje 8 – Otvorena izložba „Retrospektiva Art Kvart – Start! 2014 – 2020.”

Dobro došli na Naselje 8 – Otvorena izložba „Retrospektiva Art Kvart – Start! 2014 – 2020.”

Izložba „Retrospektiva Art Kvart – Start! 2014 – 2020.” otvorena je u ponedeljak, 13. decembra, a sastoji se od video, audio, vajarskih i foto radova nastalih tokom sedam godina programa “Art Kvart – Start!” u organizaciji Novog kulturnog naselja, u kom je učestvovalo više od 350 omladinaca iz Novog Sada. Kustos izložbe je akademski vajar Dejan Jankov.

Rezultate dugogodišnjeg stvaranja sa novosadskom omladinom, možete pogledati u utorak, četvrtak, petak i subotu od 16 do 19h u novootvorenoj „Galeriji” u Braće Dronjak 15, sa dvorišne strane.

AKS NA DDNN8 (3) (1)

„Art Kvart – Start“ je u prethodnim godinama značajno uticao na profesionalnu orijentaciju mladih,
usmeravajući ih da se odvaže u umetničkom pravcu, te su brojni primeri omladinaca koji su upravo
nakon ovih kurseva upisivali srednju umetničku školu odnosno Akademiju umetnosti.

AKS NA DDNN8 (1)

Projekat je bio finalista „Amateo” konkursa za amatersko stvaralaštvo na nivou čitave Evrope, odnosno bio izabran u pet najboljih projekata u kojima učestvuju umetnici na nivou celog starog kontinenta. Takođe, projekat je osvojio i nagradu Instituta za javno zdravlje Vojvodine 2019. godine – „Moj doprinos zdravlju zajednice”.

Festival „Dobro došli na Naselje” za svoje osmo izdanje doneće mnoštvo novina, počevši od samog formata i trajanja festivala. Tokom meseca decembra, u organizaciji Novog kulturnog naselja (NKN), Novosađani će na nekoliko lokacija između ulica Braće Dronjak 15 i Bate Brkića 24, sa dvorišne strane, imati priliku da pogledaju nekoliko izložbi, umetničkih instalacija, performansa, ali i prisustvuju promocijama knjiga i drugim sadržajima.