Podnošenje inicijativa za Februarsku nagradu

Podnošenje inicijativa za Februarsku nagradu

Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada poziva građane, grupe građana, preduzeća, ustanove, političke i druge organizacije, udruženja i druge oblike organizovanja građana, državne organe i organe lokalne samouprave, da podnesu inicijative za dodelu Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2022. godinu.

Februarska nagrada Grada Novog Sada, dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana.

Ovo priznanje dodeljuje se građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za: aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Obrazložene inicijative za dodelu Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2022. godinu podnose se Komisiji do 31. decembra 2022. godine, Ulica Žarka Zrenjanina broj

Stevan Divjaković dobitnik je Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2021. godinu,

Najviše gradsko priznanje dodeljeno je kompozitoru Stevanu Divjakoviću za predan i posvećen vizionarski rad, pretočen u kompozicije, koje ostavljaju neizbrisiv trag na umetničkoj sceni Grada Novog Sada. Inicijativu da visoko gradsko priznanje dobije kompozitor Stevan Divjaković podnelo je Udruženje kompozitora Vojvodine, uz podršku Srpskog narodnog pozorišta, Muzičke omladine Novog Sada, Vojvođanskog simfonijskog orkestra i Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“. Novčani deo nagrade iznosi 130 hiljada dinara.