Program sa 10 Balkona i nastup Beti Đorđević

Program sa 10 Balkona i nastup Beti Đorđević

Stari centar Sombora na jednu noć vraća se u najslavnije vreme muzičke industrije Jugoslavije! Kroz muziku i performans, u subotu 7. avgusta, vratićemo se u vreme početka zabavne muzike u Jugoslaviji, šlagera i muzičara koji su ostavili neizbrisiv trag.

Jugoslovenska i srpska džez i soul pevačica Beti Đorđević nastupiće na glavnom trgu, a pored toga sa čak 10 balkona zasviraće oko 30 muzičara iz cele Vojvodine!

Glavna muzička zvezda večeri biće Beti Đorđević, najpoznatija po pesmama „Kraj moje tuge“, „Počnimo ljubav ispočetka“, „Nasloni glavu“ i drugim. Na muzičku scenu tadašnje Jugoslavije prvi put je kročila krajem 60-ih godina. Zbog njenog specifičnog glasa i stila pevanja mnogi strani muzičari upoređivali su je sa velikanima džez i soul muzike.

FB event cover 1920x1005

Osim Beti Đorđević na čak 10 balkona nastupiće oko 30 muzičara. Solo, duo, trio sastavi i kvarteti sa balkona u ulici Kralja Petra I, publici će prirediti jedinstven jam session na otvorenom! Tačno od 19 časova program na balkonima će upotpuniti Agota Vitkai Kučera kvartet, Mića Janković i Milan Prunić, Gitart+, Sudden Trio, Jaser Badwai, Aleksej Ignjatov, Maja Brukner Trio i Adam Klem.

Program Veče uličnih svirača podržao je Grad Sombor u organizaciji Kulturnog centra Laza Kostić iz Sombora i Umetničke asocijacije INBOX.