Poslednji ciklus javnog konkursa za finansijsku podršku lokalnim umetnicima i kulturnim radnicima za realizaciju studijskog i istraživačkog putovanja u Japan, u okviru programa razmene „Kizuna, otvoren je do 31. avgusta. Projekat realizuje Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” u saradnji sa organizacijom „EU – Japan Fest” iz Tokija.

Cilj konkursa je podsticanje internacionalizacije kulturne scene Novog Sada, povezivanje lokalnih radnika u kulturi i umetnika sa partnerima iz Japana.

Ovo istraživačko putovanje u Japan donosi razvoj projekata saradnje, koji će biti realizovani 2022. godine, u okviru projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”. Sa tim u vezi, predlozi projektnih ideja treba da budu u skladu sa programskim lukovima i temama projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, a sve detalje zainteresovani aplikanti mogu pronaći na ovom linku.

Prijave sa pratećom dokumentacijom, šalju se na international@ns2021.rs

„Kizuna je najduži otvoreni konkrus Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture. Počeo je u maju 2017. godine i završava se 31. avgusta 2021. godine. U tom periodu, bilo je 15 preseka, a grantove je dobilo 28 umetnika i radnika u kulturi.  

Više informacija o Javnom konkursu u okviru programa razmene Kizuna, potražite ovde.