Izložba  Ane Bogdanović onlajn od 10. maja

Izložba Ane Bogdanović onlajn od 10. maja

Peta samostalna izložba apstraktne umetnice Ane Bogdanović pod nazivom „Rascvetavanje/Blossom“ biće prikazana onlajn od 10. maja, a publika će moći da je isprati putem Instagram naloga ove umetnice.

Bogdanovićeva prati samostalan koncept izlaganja, te izložbu čini niz crteža rađenih kombinovanom tehnikom, dok je inspiracija potekla buđenjem proleća.

Kaže da je radove doživela na metafizički način, kroz iskustvo – ekspresiju. Koristeći lavirani tuš, akvarel i liniju crteža, stvorila je armosferu nevidljive i vidljive forme.

„Naslikala sam uljanu sliku velikih formata pod nazivom „Drvo života” odakle dolazi inspiracija prenesena u stvaralački proces izrade crteža. Drvo je simbol života, rađanja, plodnosti, simbol majke prirode za koju sam duboko vezana“, ističe Ana i dodaje:

 

„U mom stvaralaštvu odnos slike-crteža svodi se na lični doživljaj kako sebe, tako i sveta, stvarajući razigranu atmosferu kroz geometrijske linije koje paraju povšinu rada. Ono što je važno da kažem, a u vezi je sa mojim radovima, je lični osećaj istraživanja obrisa duše kroz crtež“.

Ana Bogdanović iza sebe ima veliki broj grupnih izložbi, dok četiri, za nju veoma posebne, četiri samostalne prikazuju njen život. Izložbe „Intuicija”, „Iskra”, „Apokalipsa” i „Mreže”, nastale su kao rezultat njenih pojedinačnih, emocija, toliko snažnih da vas dodiruju.

Prethodna izložba „Mreže/Nets“, održana prošle godine u Centru za obrazovanje i kulturu „Božidarac 1947”, doživela je veliku posećenost upravo zbog Aninog jedinstvenog izraza i specifičnog doživljaja sveta i prirode.

Ova svojevrsna virtuelna izložba trajno će biti postavljena na Instagram nalogu Ane Bogdanović.