Mini-izložba „Priroda kao kreacija”

Mini-izložba „Priroda kao kreacija”

Mini-izložba „Priroda kao kreacija” autorke Jelene Đorđević biće održana u Kulturnoj stanici Rumenka od 7. do 16. maja, u saradnji sa Ustanovom za izradu tapiserija „Atelje 61”.

Izložba istoričarke umetnosti Jelene Đorđević Priroda kao kreacija” problematizuje odnos stvaraoca i prirode, kao inspiracije i polaznice za valorizaciju i revalorizaciju pitanja životne sredine, ekologije, obnovljivih izvora energije i reciklaže, održivosti ili neodrživosti prirodnih resursa planete, kojima su strani i domaći umetnici koji su sarađivali sa „Ateljeom 61” pristupali kroz različite estetičke, etičke, sociološke i kreativne obrasce i viđenja.

Ova postavka deo je pratećih programa kojim „Atelje 61” obeležava 60 godina postojanja.

Izložba Priroda kao kreacija

Zbog epidemiološke situacije ceremonija zvaničnog otvaranja neće biti održana, a publika može da pogleda radove do 16. maja, radnim danima od 10 do 15 sati, odnosno vikendom od 17 do 19 časova. Na dan otvaranja, 7. maja, izložba će biti dostupna od 13 do 15 sati.

Sve događaje u kulturnim stanicama širom Novog Sada planirane ovog proleća možete pronaći na zvaničnom sajtu: kulturnestanice.rs

Organizatori mole sve posetioce da se, radi očuvanja zdravlja i lepšeg i kvalitetnijeg uživanja u kulturnim sadržajima, pridržavaju svih mera. Posetioci su u obavezi da nose zaštitne maske na svim događajima. Kontroliše se maksimalan broj ljudi u zatvorenom prostoru. Organizator zadržava pravo izmene održavanja programa i formata događaja ili odlaganja u slučaju promene epidemioloških mera.