Koncert pijaniste Kemala Gekića u nedelju 19. februara u Sinagogi

Koncert pijaniste Kemala Gekića u nedelju 19. februara u Sinagogi

Koncert pijaniste Kemala Gekića u nedelju 19. februara u Sinagogi.

Ovaj sasvim poseban umetnik, jedinstvenog stila i načina izvođenja nakon četiri godine ponovo će svirati u Novom Sadu i to ovaj put četiri remek-dela četvorice slavnih kompozitora

W. A. Mozart: Sonata u A-duru, br. 11, K. 331

L. van Beethoven: Sonata u f-molu, br. 23, op. 57 „Apasionata“

F. Chopin: Sonata u h-molu, br. 3, op. 58

S. Prokofjev: Sonata u B-duru, br. 7, op. 83

Ulaznice su u prodaji od 1. februara u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 9h do 13h. On-line rezervacije i uplata na račun, takođe od 1. februara, na linku: https://ulaznice.muzickaomladina.org/rs/site/index

Cena ulaznica: 1.500 dinara parter sredina i galerija i 1.200 parter sa strane

Kemal Gekić svirao je po čitavoj Evropi i većem delu sveta. Jedan je od retkih umetnika koji na uvek drugačiji način tumači najzahtevnija dela pijanističke literature.

mail

Za svoje snimke s istančanim i pronicljivim viđenjima muzike Hendla, Mocarta, Šopena, Skrjabina i Lista nagrađivan je u Evropi, Americi i Japanu. Njegov izvanredni kompakt-disk objavljen za „Naxos”, s transkripcijama Rosinija – Lista, osvojio je „Rosetu” i nagradu muzičkog vodiča Penguin, dok se tonski zapis za „JVC”, s Transcendentalnim etidama Franca Lista smatra najboljim u istoriji pijanizma.

Njegove koncerte prenose sve veće televizijske kuće.

Put od rodnog Splita, preko Zagreba i Novog Sada, doveo je Kemala Gekića do Sjedinjenih Američkih Država, gde živi od 1999. godine. Uz pijanističku karijeru radi kao stalni profesor na Međunarodnom univerzitetu u Majamiju na Floridi i kao profesor na Muzičkoj akademiji „Musashino” u Tokiju.