Legendary INGRAMETTES & Sherman HOLMES  26. maja u Sinagogi.

Legendary INGRAMETTES & Sherman HOLMES 26. maja u Sinagogi.

Doživite čaroliju pravog američkog gospel, a u okviru Dana američke kulture, a zahvaljujući podršci Ambasade SAD-a u Srbiji i Grada Novog Sada.

Njihove snažne, autoritativne, duhovno ispunjene predstave i nastupi jesu spoj neopisivog talenta i vere.

Ulaz je SLOBODAN. Program počinje u 20.30 časova.

“Ingrameti” su nastupali s Šermanom Holmsom na njegovom solo debi albumu iz 2015, „The Richmond Sessions,“ koji predstavlja egzemplarnu i prepoznatljivu mešavinu „blugrasa“, tvrdog rokenrola i vedrog južnjačkog gospela. Album je izašao u produkciji stručnjaka za tradicionalnu američku muziku sa Virdžinija Univerziteta dr Džona Lohmana, koji je i vođa njihove turneje po Bugarskoj i Srbiji (pored Novog Sada, koncert će biti priređen i u Beogradu i Nišu).

Još od vremena kada je svirao u džuboks barovima virdžinijske provincije kao dečak do džez i bluz klubova Harlema šezdesetih, pa do današnjih dana, Šerman Holms je ostao prepoznatljiv po svom majstorskom izvođenju takozvanog „Amerikana“ stila u muzici koji predstavlja spoj bluza, soula, gospela, kantrija i ritma-i-bluza. Zajedno sa svojim bratom Vendelom, koji je preminuo 2015. godine, Šerman je osvojio mnoge nagrade za izvodjenje bluza (Blues Music Awards), a takođe je svirao i snimao sa muzičarima poput Boba Dilana, Vilija Nelsona, Pitera Gebriela, Bena Harpera, Vana Morisona i mnogih drugih.

Gospel grupa Legendary Ingramettes
Ime koje je neraskidivo vezano za ovu pevačku grupu jeste Megi Ingram – „Mama”. Rođena je 4. jula 1930. godine na plantaži Malholanda u okrugu Kofi, u Džordžiji. Osnovala je pevačku grupu „Sister Maggie Ingram & the Ingramettes“, koja vrlo brzo stiče popularnost i postaje tražena širom Floride. Dobitnica je brojnih priznanja. Nakon smrti Mame Megi, 2015. godine, porodica nastavlja da širi radost, službu i muziku koju je Megi dugi niz godina prenosila i razvijala. Grupu sada predvodi njena ćerka, velečasna Almeta Ingram-Miler, a u njoj pevaju i njena unuka Šeril Maronej Jansi i snaja Keri Džekson. Podmlađen sastav s još većim žarom, entuzijazmom i snažnom energijom osvaja srca vernika i publike širom SAD-a i Evrope.holms