Tradicionalni festival riblje čorbe i tamburaške muzike “Čarde i bande”, održaće se 4. i 5. juna na Sunčanom keju u Novom Sadu.  Nekoliko hiljada Novosađana i turista uživaće u ribljoj čorbi i tamburaškoj muzici tokom dva dana trajanja festivala. Riblju čorbu na prethodnim festivalima pripremale su čarde iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije.   “Čarde i bande” počinju u subotu od 11.30h tamburaškim defileom od spomenika Svetozaru Miletiću pa sve do Keja i trajaće do 20h, dok će u nedelju posetioci moći da uživaju u ribljoj čorbi, pečenoj ribi i zvucima tambure u periodu od 12 do 18 časova.  Veliki odziv Novosađana na ranijim festivalima potvrdio je još jednom da je riblja čorba jedan od najvećih dunavskih brendova, a tamburaške bande iz Novog Sada i okoline su upotpunile sjajnu atmosferu na novosadskom Keju.  Festival organizuju Udruženje građana “HBO Color Media Events”, “Petrovaradin media”, a manifestaciju su podržali Ministarstvo trgovine i turizma, Gradska uprava za privredu Grada Novog Sada i kompanija Heineken.

Tradicionalni festival riblje čorbe i tamburaške muzike “Čarde i bande”, održaće se 4. i 5. juna na Sunčanom keju u Novom Sadu. Nekoliko hiljada Novosađana i turista uživaće u ribljoj čorbi i tamburaškoj muzici tokom dva dana trajanja festivala. Riblju čorbu na prethodnim festivalima pripremale su čarde iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije. “Čarde i bande” počinju u subotu od 11.30h tamburaškim defileom od spomenika Svetozaru Miletiću pa sve do Keja i trajaće do 20h, dok će u nedelju posetioci moći da uživaju u ribljoj čorbi, pečenoj ribi i zvucima tambure u periodu od 12 do 18 časova. Veliki odziv Novosađana na ranijim festivalima potvrdio je još jednom da je riblja čorba jedan od najvećih dunavskih brendova, a tamburaške bande iz Novog Sada i okoline su upotpunile sjajnu atmosferu na novosadskom Keju. Festival organizuju Udruženje građana “HBO Color Media Events”, “Petrovaradin media”, a manifestaciju su podržali Ministarstvo trgovine i turizma, Gradska uprava za privredu Grada Novog Sada i kompanija Heineken.

Tradicionalni festival riblje čorbe i tamburaške muzike “Čarde i bande”, održaće se 4. i 5. juna na Sunčanom keju u Novom Sadu.

Nekoliko hiljada Novosađana i turista uživaće u ribljoj čorbi i tamburaškoj muzici tokom dva dana trajanja festivala. Riblju čorbu na prethodnim festivalima pripremale su čarde iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije.

“Čarde i bande” počinju u subotu od 11.30h tamburaškim defileom od spomenika Svetozaru Miletiću pa sve do Keja i trajaće do 20h, dok će u nedelju posetioci moći da uživaju u ribljoj čorbi, pečenoj ribi i zvucima tambure u periodu od 12 do 18 časova.

Veliki odziv Novosađana na ranijim festivalima potvrdio je još jednom da je riblja čorba jedan od najvećih dunavskih brendova, a tamburaške bande iz Novog Sada i okoline su upotpunile sjajnu atmosferu na novosadskom Keju.

Festival organizuju Udruženje građana “HBO Color Media Events”, “Petrovaradin media”, a manifestaciju su podržali Ministarstvo trgovine i turizma, Gradska uprava za privredu Grada Novog Sada i kompanija Heineken.