Veliki koncert povodom 35 godina Tamburaškog orkestra Društva lekara Vojvodine

Veliki koncert povodom 35 godina Tamburaškog orkestra Društva lekara Vojvodine

Tamburaški sastav Društva lekara Vojvodine obeležiće 35 godina postojanja velikim koncertom u Studiju M, u petak 19. aprila od 19 časova. Osim tamburaškog orkestra na koncertu će se pridružiti i brojni novosadski muzičari, glumci i pesnici koji će dati svoj doprinos ovom velikom jubileju.

Tamburasi Drustva lekara Vojvodin April 2109 foto Branislav Lucic

Tamburasi Drustva lekara VojvodinApril 2109 foto Branislav Lucic

Na velikom koncertu povodom obeležavanja 35 godina postojanja tamburaškog orkestra Društva lekara Vojvodine će između ostalih nastupiti i profesor dr Svetolik Avramov, doktor nauka Boris Zagoričnik, profesor dr Aleksandar Kiralj, profesor dr Dušan Marić, inženjer elektrotehnike Dragomir Žižakov, inženjer mašinstva Miloš Šuvakov, diplomirani ekonomista Mileta Mijanović, magistar ekonomskih nauka Đorđe Mišković, student medicine Bogdan Mrkšić.
Na koncertu će se pojaviti i neki poznati umetnici, koji će dati svoj doprinos ovom jubileju, pa će tako operska pevačica i profesorica na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu prof doc. Agota Vitkai-Kučera,  otpevati nekoliko kompozicija u pratnji DLV (Društvo lekara Vojvodine) orkestra, a estradni umetnik i vokalni solista Milan Prunić će se takođe priključiti tamburašima na sceni. Vokalnu podršku pružiće još i hirurg iz Medicinskog centra iz Sremske Mitrovice dr Bogdan Dejanović,  i profesor na Muzičkoj Akademiji u Novom Sadu Goran Strgar.
Nakon jednog od njihovih koncerata pisac Pero Zubac rekao je: “Lekovita je njihova pesma, kao što su lekovite njihove ruke i njihove reči ohrabrenja onima kojima je njihovo znanje neophodno da nastave da se raduju životu.”
Tamburasi Drustva lekara Vojvodin April 2109 foto Branislav Lucic
Nakon preliminarnih dogovaranja i ubeđivanja, krajem 1984. godine, grupa lekara koji su u mladosti bili gitaristi, a tada su radili zajedno na Hirurškoj klinici Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, odlučili su da formiraju Kvartet gitara. Ubrzo nakon toga, ovaj kvartet prerasta u mali tamburaški sastav i nastavlja da neguje vojvođanski zvuk i melos, ali i da uživa u izvođenju starogradskih pesama i romansi, te izvornih pesama i komponovane narodne muzike iz celog regiona.
Koncert će biti održan 19.04.2019 (petak) od 19 časova, u sali u Studija M RTV-a u Novom Sadu. Studio M, kao dom Tamburaškog orkestra Radio Novog Sada predstavlja kultno mesto za razvoj tamburaške muzike u Novom Sadu jer su u njemu, kroz istoriju, svirali mnogi doajeni tamburaške muzike, počevši od Janike Balaša pa na dalje.
Tamburasi Drustva lekara Vojvodin April 2109 foto Branislav Lucic
Tamburasi Drustva lekara Vojvodin
April 2109
foto Branislav Lucic

Karte su u prodaji Gigstix