Koncerti, radionice, izložba, promocija knjige – kulturne stanice u Novom Sadu obeležiće i ovu jesen različitim sadržajima. U susret godini titule kada će Novi Sad postati Evropska prestonica kulture, oslanjajući se na svoje primarne ciljeve, decentralizaciju kulture i participaciju građana, kulturne stanice nastavljaju da promovišu kulturu kao način života u Novom Sadu.  

U Kulturnoj stanici Eđšeg, od 5. do 8. novembra, publika će imati priliku da pogleda izložbu dečjih likovnih i literarnih radova pristiglih na konkurs „Biram pametnije, hranim se zdravije koji je raspisao Institut za javno zdravlje Vojvodine. Takođe, biće organizovana i dodela nagrada za najuspešnije radove dece iz vrtića i učenika osnovnih škola sa teritorije Novog Sada u ponedeljak, 8. novembra, od 11 do 12 sati. 

U Kulturnoj stanici Mlin, 9. novembra od 17.30 sati, deca i njihovi roditelji prisustvovaće promociji knjige „Pavle i njegovo koferče“ autorke Ivane Kobilarov koja je namenjena deci od pet do osam godina, kao i vaspitačima, roditeljima i edukatorima. Cilj ove knjige je da pomogne detetu da lako ovlada procesom pisanja koji ga čeka u školi, na kreativan i zanimljiv način. Zamišljena je kao prva radna dečija knjiga, a svi zainteresovani mogu se prijaviti za ovaj program putem mejla: slobodanka.ugrenovic@nsdkc.rs. 

Organizatori mole sve posetioce da se, radi očuvanja zdravlja i lepšeg i kvalitetnijeg uživanja u kulturnim sadržajima, pridržavaju svih mera. Posetioci su u obavezi da nose zaštitne maske na svim događajima. Organizator zadržava pravo izmene održavanja programa i formata događaja ili odlaganja u slučaju promene epidemioloških mera.