Spektakl novosadske premijere filma Južni vetar 2: Ubrzanje

Spektakl novosadske premijere filma Južni vetar 2: Ubrzanje

Sinoć je autorska i glumačka ekipa na čelu sa rediteljem Milošem Avramovićem i glumcima Milošem Bikovićem, Miodragom Radonjićem, Jovanom Stojiljković, Lukom Grbićem, Nenadom Herakovićem i drugima bila je nagrađena dugim aplauzom i ovacijama na novosadskoj premijeri filma „Južni vetar 2: Ubrzanje” u CineStar bioskopu, u BIG šoping centru.

Posle više od tri godine Maraš, Baća, Sofija i Luka vratili su se u novoj i potpuno neočekivanoj avanturi. U uigranoj glumačkoj ekipi ovoga puta pridružile su se i kolege iz inostranstva, bugarske zvezde Marian Valev i Zahari Baharov, kao i mlada britanska glumica Anastasija Everal.

“Produbili smo dramu likova , otišli smo korak dalje kada su svi u pitanju, posledice njihovih odluka i scenaristički smo otišli dalje, žanrovski smo otišli korak dalje.”- govori Miloš Biković o nastavku filma Južni vetar.

Foto; Marija Erdelji
Foto; Marija Erdelji

UBRZANJE je punokrvni bioskopski triler, a sam naslov nastavka već ukazuje na još dinamičniji i produkciono zahtevniji film. Pun akcionih scena, neočekivanih zapleta, i još dramatičnijih obrta, nastavak Južnog vetra predstavlja pravu avanturu, dramaturški kompleksniju i neizvesnu.

“Ovaj film, nosi naziv i autribut urzanje ne samo na tom materijalnom, produkcionom i tehničkom nivou, nego i na nivou značenja. Naši junaci nose se sa posledicama svojih postupaka, gde te posledice ubrzano stižu, pokušavaju da sustignu realnost koju su sami izazvali.” – dodao je Biković.

Novosadska publika bila je oduševljena filmom, a na crvenom tepihu našle su se i pevačice Tijana Bogićević, Slavica Ćukteraš kao i influenserke Ena Luna i Tatjana Jovanović, infulenser Veselin Vladimir Zvekic i mnogi drugi.

„Južni vetar 2: Ubrzanje” svoju distribuciju počinje od danas 4. novembra kada film ulazi u bioskope širom regiona.

Foto: Marija Erdelji